ОБСЄ: окупанти у Донецьку ховають озброєння серед житлових будинків

ОБСЄ: окупанти у Донецьку ховають озброєння серед житлових будинків

Укрінформ
Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала 29 липня 122-мм міномет, який був розміщений у західній частині Донецька (мікрорайоні Трудівський) буквально за 350 метрів від житлових кварталів. 

Про це заявив під час прес-конференції перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Особливе занепокоєння викликає 122-мм міномет, який був зафіксований одним із наших безпілотників 29 липня у підконтрольному так званій "ДНР" мікрорайоні Трудівський Петрівського району Донецька. На відстані 350 метрів від житлового масиву цей міномет є безпосередньою загрозою для місцевих жителів, оскільки неминучим є вогонь у відповідь", -  заявив він.

Хуг зазначив, що недивним є те, що місія ОБСЄ фіксує багато жертв серед цивільного населення саме в цьому районі: "З 6 травня лише в мікрорайоні Трудівський загинуло троє і отримали поранення 20 осіб".

Водночас представник СММ ОБСЄ вказав на те, що окупаційна адміністрація ОРДО замість того, щоб вилучати це озброєння, намагається його приховати, а також обмежує доступ спостерігачів СММ ОБСЄ.

Читайте також: Звіт ОБСЄ за тиждень: порушень "тиші" менше, але більше - з важкого озброєння

"Замість того, щоб вилучати ці озброєння, реакцією від так званої "ДНР" було його приховати. Через декілька хвилин після того, як наш безпілотник зафіксував міномет у мікрорайоні Трудівський, він зробив ще одне зображення, на якому видно, що міномет уже накрили. Приховування може мати й інші форми - також фізичне перешкоджання з боку так званої "ДНР" у доступі спостерігачів ОБСЄ до мікрорайону Трудівський. З 6 травня наші патрулі у цьому  районі 10 разів стикалися з обмеженнямиз з боку т.з. "ДНР", - заявив Хуг.

Заступник голови СММ ОБСЄ повідомив також, що місія зафіксувала 16 реактивних систем залпового вогню на південний схід під підконтрольного так званій "ЛНР" Міусинська.

Як додав Хуг, минулого тижня було зафіксовано і 18 самохідних гаубиць у районі Бахмута, які були розміщені з порушенням відповідних ліній відведення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-