Звіт ОБСЄ за тиждень: порушень

Звіт ОБСЄ за тиждень: порушень "тиші" менше, але більше - з важкого озброєння

Укрінформ
Минулого тижня кількість фактів порушення режиму "тиші" на Сході України зменшилася на 20% порівняно з попереднім тижнем.

Про це заявив під час прес-конференції у Києві перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Минулого тижня Спеціальна моніторингова місія в Україні зафіксувала 20% зменшення кількості порушення режиму припинення вогню”, - сказав Хуг.

Водночас він вказав на те, що фактів застосування важкого озброєння минулого тижня було більше, ніж позаминулого, хоча й не так багато, як у найбільш кризові місяці року.

Читайте також: Посольство США зробило заяву щодо роботи місії ОБСЄ на Донбасі

“Незважаючи на те, що кількість випадків застосування мінометів та артилерії зросла -  137 випадків минулого тижня проти 88 випадків на позаминулому, - обсяги використання цієї забороненої Мінськими угодами зброї наразі відносно низькі, якщо порівнювати з попередніми періодами цього року, зокрема на початку лютого чи в середині квітня”, - заявив представник ОБСЄ.

Між тим, як наголосив Хуг, щотижня кількість жертв серед цивільного населення зростає. “Кількість підтверджених СММ жертв серед цивільного населення з початку цього року наразі сягає 341 особи - 59 загиблих і 282 поранених”, - заявив заступник голови СММ ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-