Відділення банків на “переходах” кордону не працюють через кібератаку

Відділення банків на “переходах” кордону не працюють через кібератаку

Укрінформ
Державна фіскальна служба заявила про відключення деяких некритичних елементів своєї комп'ютерної мережі через хакерську атаку.

Про це повідомляється на сторінці ДФС у Facebook.

"У зв’язку із потужною хакерською атакою 27 червня 2017 року на комп’ютерну мережу ДФС відключені некритичні елементи мережі. У штатному режимі працює митне оформлення", - зазначається у дописі.

Як поінформували у ДФС, приймання електронних документів (звітності, податкових накладних та інших) тимчасово призупинено з 18 години. Всі електронні документи, що надійшли до ДФС до цього часу, будуть оброблені днем прийняття.

У відомстві також попередили, що в окремих випадках може спостерігатися незначне зниження швидкості опрацювання інформації.

Крім того, заблоковано роботу відділень банків у пунктах пропуску на державному кордоні.

Водночас ДФС повідомляє про досягнуту домовленість з ПАТ АБ «Украгазбанк», уповноваженим банком на здійснення розрахунків з державним бюджетом за митними платежами, щодо гарантування приймання платежів у автономному режимі.

"Наразі ситуація з роботою комп’ютерної мережі ДФС контрольована, вживаються заходи для повної нейтралізації втручання", - зазначають у відомстві.

Як повідомляв Укрінформ, у комп'ютерних мережах ряду державних та приватних підприємств України сьогодні зафіксовано збої через втручання у їхню роботу.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявив, що Національний координаційний центр кібербезпеки працює за протоколом швидкого реагування. Зараз фахівці з питань кібербезпеки в оперативному режимі надають допомогу держустановам, які з суб'єктивних причин не увійшли до захищеного контуру, об'єктам критичної інфраструктури, а також банківському сектору.

За словами секретаря РНБО, первинний аналіз вірусу, що атакував інформсистеми в Україні, свідчить про російський слід.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-