Понад сотня тергромад чекають від ЦВК дати виборів

Понад сотня тергромад чекають від ЦВК дати виборів

Укрінформ
Обласні державні адміністрації передали до Центральної виборчої комісії звернення про призначення перших місцевих виборів у 113 об’єднаних територіальних громадах.

Про це повідомляє сайт Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ. 

“На розгляді Центральної виборчої комісії знаходяться звернення від облдержадміністрацій щодо призначення перших виборів місцевих голів та депутатів у 113 об’єднаних територіальних громадах, до складу яких увійшли близько 550 колишніх місцевих рад”, - ідеться в повідомленні.

За даними Мінрегіону, найбільше таких ОТГ у Дніпропетровській — 14, Чернігівській – 12, у Полтавській – 10, у Черкаській – 9, у Житомирській – 8, у Херсонській – 7, у Волинській та Кіровоградській областях – по 6 громад.

Водночас у Міністерстві також зауважили, що в цілому станом на 26 червня на фінальних стадіях формування знаходиться 200 об’єднаних громад, серед яких, крім 113, що вже чекають на рішення ЦВК, по 10 ОТГ облдержадміністрації готують звернення до ЦВК, 50 ОТГ приймають остаточні рішення про об’єднання, а 27 ОТГ чекають на висновок ОДА.

Як відомо, загалом в Україні протягом 2015-2017 років створено 413 об’єднаних територіальних громад, до складу яких увійшла 1971 колишня місцева рада.

杧ᅵ隖ᅬ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-