У 19 областях обрали 9 міських, 9 селищних та 29 сільських голів

У 19 областях обрали 9 міських, 9 селищних та 29 сільських голів

Укрінформ
Минулої неділі у 47 об’єднаних територіальних громадах відбулися перші вибори депутатів та голів місцевих рад. У 19 областях обрали 9 міських, 9 селищних та 29 сільських голів.

Про це повідомляє сайт “Децентралізація влади”

Вибори проходили у Вінницькій, Волинській, Донецькій, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Кіровоградській, Луганській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Харківській, Херсонській, Черкаській, Чернівецькій та Чернігівській областях.

За оперативними даними Мінрегіону, виборці обрали 9 міських голів, зокрема, Сіверської (Донецька обл.), Іршавської, Перечинської (Закарпатська обл.), Гуляйпільської, Кам’янсько-Дніпровської, Оріхівської (Запорізька обл.), Кролевецької (Сумська обл.), Шполянської (Черкаська обл.), Менської (Чернігівська обл.) міських ОТГ.

Як поінформував Комітет виборців України, за кількістю осіб, що обиралися, вибори 30 квітня – одні з наймасштабніших в Україні за останні два роки. Загалом виборці обрали понад тисячу депутатів місцевих рад (242 – депутатів міських рад, 230 – селищних, 634 – сільських) та 47 голів громад (9 – міських, 9 – селищних, 29 – сільських). 

В середньому, явка виборців становила 51%, а подекуди сягала 70%.

Депутатські мандати здобули представники 16 партій. За партійними списками на виборах в ОТГ переміг “Наш край”: 42 представники партії стали депутатами (17,4% від загальної кількості). На другому місці – “Опозиційний блок” (37 депутатів, 15,3%), на третьому – БПП “Солідарність” (25, 10,3% – вище місце через представленість у більшій кількості рад), на четвертому – “Відродження” (25, 10,3%), на п’ятому – “Радикальна партія” (23, 9,5%).

На останньому місці партія “Сила людей” (2 мандати, 0,8%).

Таким чином, після виборів 30 квітня в Україні вже є остаточно створеними 413 об’єднаних громад, ще більше 100 - на завершальних етапах формування.

Протягом 2015-2016 років в Україні створено 366 об’єднаних територіальних громад. Усі ОТГ перейшли на прямі міжбюджетні відносини з державним бюджетом, отримали фінансові джерела, повноваження під власну відповідальність на рівні міст обласного значення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-