Україна вимагає від Росії гарантій безпеки спостерігачів ОБСЄ

Україна вимагає від Росії гарантій безпеки спостерігачів ОБСЄ

Заява
Укрінформ
МЗС засуджує постійні провокації, тиск та погрози проросійських бойовиків на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, спрямовані проти спостерігачів ОБСЄ.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

"Значну стурбованість викликав останній напад на патруль спостерігачів СММ 20 червня у м.Ясинувата. Розглядаємо цей напад як посилення курсу РФ та контрольованих нею незаконних збройних формувань на залякування спостерігачів ОБСЄ, обмеження їх доступу до неконтрольованих територій, перешкоджання реалізації мандату СММ", - йдеться у повідомленні.

 У МЗС зазначили, що згідно з Оперативним звітом СММ ОБСЄ, озброєні автоматами бойовики у військовій формі та балаклавах вели вогонь у напрямку автомобілів патруля, намагалися вдертися до автомобіля, погрожували спостерігачам зброєю, розбили прикладом скло автомобіля.

"Вимагаємо від Росії виконувати свої зобов’язання в рамках міжнародного права та Мінських домовленостей, гарантувати безпеку та припинити провокації проти спостерігачів ОБСЄ, забезпечити повну свободу пересування та безперешкодний доступ СММ до всієї окупованої території окремих районів Донецької та Луганської областей, у тому числі й до тимчасово неконтрольованої Україною ділянки українсько-російського кордону", - наголосили у відомстві.

Як повідомляв Укрінформ, 20 червня на спостерігачів СММ ОБСЄ було вчинено черговий напад, цього разу в районі залізничної станції Ясинувата. Двоє чоловіків спробували відкрити двері автомобіля місії і розбити прикладом бокове скло, вони цілилися з автомата у водія і пасажирів. Спостерігачам вдалося залишити місце події. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-