Німеччина збільшить свою поліцейську присутність у СММ на Донбасі

Німеччина збільшить свою поліцейську присутність у СММ на Донбасі

Укрінформ
Німеччина прийняла рішення вдесятеро збільшити свій поліцейський персонал у складі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на сході України.

Таке рішення було схвалено в середу урядом, повідомлять кореспондент Укрінформу в Берліні.

«До складу СММ може увійти до 10 поліцейських і співробітників митниці», - озвучив рішення кабінету офіційний представник федерального уряду Штеффен Зайберт.

Жоден з німецьких поліцейських не братиме участі в рейдах, вони виступатимуть в якості радників. Їх основним завданням, за словами Зайберта, стане спостереження за ситуацією на Донбасі, яка продовжує залишатися нестабільною.

Наразі до складу місії ОБСЄ в Україні входить 28 цивільних спостерігачів із ФРН. Один з них дістав поранення у квітні цього року внаслідок розриву фугасу поряд з машиною спостерігачів недалеко від Луганська.

Як повідомляв Укрінформ, 20 червня на спостерігачів СММ ОБСЄ було вчинено черговий напад, цього разу в районі залізничної станції Ясинувата. Двоє чоловіків спробували відкрити двері автомобіля місії і розбити прикладом бокове скло, вони цілилися з автомата у водія і пасажирів. Спостерігачам вдалося залишити місце події. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-