Бійку депутатів у Миколаївській облраді кваліфікували як хуліганство

Бійку депутатів у Миколаївській облраді кваліфікували як хуліганство

Укрінформ
Депутатам Миколаївської облради, які затiяли бійку в облраді після словесної перепалки на засіданні постійної комісії, загрожує до 5 років обмеження волі.

Про це повідомили у відділі комунікації ГУ Національної поліції України в Миколаївській області.

«Інформацію про сутичку депутатів, яка відбулась у приміщенні Миколаївської облради 8 червня 2017 року, Центральним відділом поліції ГУНП в Миколаївській області внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Попередньо дії учасників конфлікту кваліфіковано за ч.2 ст.296 КК України «Хуліганство». Її санкція передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років», - йдеться у повідомленні.

З’ясовуються усі обставини інциденту. Проводяться слідчі заходи. Хід розслідування контролюється прокуратурою.

У свою чергу, голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко зазначив, що наполягатиме, щоб подія розслідувался об'єктивно і по закону. «На сесіях обласної ради деякі депутати займають деструктивну і недержавницьку позицію, намагаються грати на публіку, закликають, щоб усе було по закону. Але сьогодні всі побачили, що насправді ці депутати самі порушують закон – влаштовують бійку в державній установі з долученням до неї чи то своїх водіїв, чи то помічників Ви просили, щоб усе було по закону – так і буде. Закон один для всіх!», - сказав керівник області.

Він також звернувся до прокуратури і поліції з вимогою забезпечити дотримання законності і якнайшвидше встановити всі обставини та всіх осіб, причетних до того, що відбулося.

Як уже повідомляв Укрінформ, 8 червня в коридорі Миколаївської обласної ради сталася бійка між депутатом, обраним від БПП, Федором Барною, головою фракції «Опозиційний блок» в облраді Володимиром Фроленком і боксером, який наносив удари Барні. Інциденту передував конфлікт між депутатами на засіданні бюджетної комісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-