Геращенко: Політичні питання не можна обговорювати з псевдовладою маріонеток Кремля

Геращенко: Політичні питання не можна обговорювати з псевдовладою маріонеток Кремля

Укрінформ
Українська сторона може перейти до дискусії щодо політичних питань Мінських домовленостей після ліквідації псевдоінститутів влади в ОРДЛО та встановлення стабільного режиму тиші.

Про це заявила представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко на зустрічі з представниками держав-учасниць ОБСЄ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Не оминули наші колеги питання політичного блоку Мінських угод. Зокрема, це амністія, закони відповідні, зміни до Конституції. Ми наголосили на тому, що, по-перше, український парламент прийняв низку законів, які є частиною політичного блоку Мінських угод. Зокрема, закон про особливості місцевого самоврядування на територіях Донецької і Луганської областей, зокрема і закон про амністію. Але ж вони не набрали чинності через те, що на окупованих територіях відбулися псевдо-, фейкові, інспіровані Кремлем вибори, там обрали якихось самозванців, маріонеток Кремля. Там створюють сьогодні псевдоінститути влади, якісь псевдопарламенти, псевдоміністерства. І власне для того, щоб нам перейти до дискусії щодо політичного блоку, мають бути скасовані всі ці псевдоінститути», - сказала Геращенко.

Крім того, вона зауважила, що питання про амністію може бути поставлено тоді, коли на окупованих територіях з'являться українські суди.

Геращенко також підсумувала, що лише сталий мир на Донбасі, а не короткочасні режими тиші, створить передумови для політичних домовленостей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-