Майже половина зниклих безвісти на Донбасі є цивільними - Червоний Хрест

Майже половина зниклих безвісти на Донбасі є цивільними - Червоний Хрест

Укрінформ
Серед зареєстрованих МКЧХ нерозкритих випадків зникнення безвісти на Донбасі майже половина стосуються цивільних осіб.

Про це йдеться у прес-релізі прес-центру Міжнародного комітету Червоного Хреста, наданому Укрінформу.  

"Понад 600 зареєстрованих МКЧХ випадків зникнення безвісти залишаються нерозкритими. Переважну більшість зниклих осіб становлять чоловіки, а близько половини всіх випадків, над якими МКЧХ працює ще з початку конфлікту, стосуються зникнення цивільних осіб", - йдеться в повідомленні. 

Як зазначається, через три роки після початку конфлікту на сході України кілька тисяч людей досі вважаються зниклими безвісти, при цьому їх точна кількість невідома. Дуже багато сімей продовжують чекати інформації про місцезнаходження їхніх родичів. Задля висвітлення цієї проблеми Міжнародний комітет Червоного Хреста сьогодні в Слов’янську відкриває фотовиставку «Невідомість. Сім’ї зниклих безвісти з обох сторін конфлікту», присвячену зниклим безвісти особам та їхнім рідним по обидва боки від лінії зіткнення на Донбасі.

Фотовиставка проходитиме на головній площі Слов'янська до 6 червня. У другій половині 2016 року вона також проходила в Києві та Сєвєродонецьку, а найближчими місяцями її можна буде побачити і в інших містах.

У МКЧХ розповіли, що у жовтні 2016 року комітет запустив програму «Супровід» для невеликої кількості сімей, котрі розшукують зниклих родичів і потребують психологічної та психосоціальної допомоги. Цьогоріч програму планується розширити.

Крім того, судово-медичні експерти МКЧХ проводять навчальні заходи і надають технічну і матеріальну допомогу для проведення ексгумації, експертизи та ідентифікації людських останків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-