У Миколаєві четвертий день протестують портовики

У Миколаєві четвертий день протестують портовики

Укрінформ
Миколаївські портовики вже четвертий день протестують під Миколаївською філією ДП "Адміністрація морських портів України". 25 квітня до них приєдналися ветерани підприємства.

Вони вимагають припинити звільнення працівників та надати можливість нормально працювати стивідорним компаніям, зазначається на офіційній сторінці "Профспілки Працівників Морського Транспорту Миколаївського Морського Торгового Порту" у Facebook.

"Ми вимагаємо припинити практику звільнення незручних для керівництва порту працівників. На керівні посади адміністрація розставляє своїх, прихильних до її політики, людей. Наша професіонали залишаються без засобів існування, не здатні прогодувати свої сім'ї і платити комунальні платежі", - кажуть портовики.

Вони також протестують проти блокування роботи компанії ТОВ "Метал стивідоринг компані" (МСК). Активісти заявляють, що тривалий час стивідори не можуть домогтися підписання угоди на користування 12-м причалом. Через це їх діяльність повністю заблокована, а працівники позбулися заробітку. На складах компанії скупчився експортний метал, а на рейді чекає судно, яке не може зайти в порт без дозволу.

Учасники акції протесту прийняли звернення до народних депутатів: "В даний час в Миколаївському морському порту склалася складна ситуація. Звільняють професіоналів, порт руйнується, росте соціальна напруженість. Начальник Миколаївської філії ДП "АМПУ" Віктор Казанака заборонив здійснювати підприємницьку діяльність на території порту ТОВ "МСК", яка перевантажує металопродукцію українського виробника - ТОВ "Метінвест Шіппінг". За аналогічною схемою Казанака викидає з порту і агентські компанії, які довгий час професійно виконували свої обов'язки. Замість них ставить ті, які він вибрав особисто. Вже четверту добу проходить акція протесту працівників порту, але керівництво заблокувало вхід до адміністрації і Казанака навіть не вийшов до своїх працівників".

Портовики оголосили акцію протесту безстроковою, аж допоки їхні вимоги не будуть виконані.

Як уже повідомляв Укрінформ, 21 квітня портовики організували біля стін Адміністрації морпорту акцію протесту, вимагаючи, щоб керівник МФ ДП "АМПУ" Віктор Казанака підписав договір з ТОВ "Метал стивідоринг компані".

Згодом до працівників стивідорної кампанії приєдналися раніше звільнені з різних причин портовики.

Фото: nikvesti.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-