Україна вимагає від РФ гарантій  безпеки для спостерігачів ОБСЄ

Україна вимагає від РФ гарантій безпеки для спостерігачів ОБСЄ

Оновлено
Укрінформ
МЗС України закликало РФ виконувати свої зобов’язання в рамках Мінських домовленостей та вжити невідкладних заходів, аби негайно припинити провокації проти спостерігачів ОБСЄ.  

Про це йдеться у коментарі Міністерства закордонних справ України у зв’язку із загибеллю та пораненням спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

“В Україні із глибоким болем і сумом сприйняли звістку про загибель одного та пораненням декількох спостерігачів Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні 23 квітня 2017 року на тимчасово окупованій Російською Федерацією території окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО). Висловлюємо щирі співчуття сім’ї загиблого, а також бажаємо якнайшвидшого одужання постраждалим», - йдеться у коментарі.

В МЗС наголошують, що українська сторона зробить все можливе з метою забезпечення невідкладного, всебічного та неупередженого розслідування цього злочину з метою притягнення винних до відповідальності. 

“Розглядаємо серйозний інцидент, що стався на території контрольованій підтримуваними Росією незаконними збройними формуваннями як підтвердження спроб Москви та її маріонеток залякати спостерігачів ОБСЄ, звести нанівець зусилля України та СММ щодо стабілізації ситуації на лінії розмежування”, - підкреслили в Міністерстві закордонних справ.

Також МЗС закликало Росію “виконувати свої зобов’язання в рамках Мінських домовленостей та вжити всіх невідкладних заходів з тим, щоб негайно припинити провокації проти спостерігачів ОБСЄ, а також гарантувати повну їх безпеку та безперешкодний доступ СММ до всієї окупованої території ОРДЛО, включно до тимчасово неконтрольованої ділянки українсько-російського кордону”.

Водночас, як повідомив народний депутат Антон Геращенко, у результаті вибуху міни на окупованій території України в Луганській області, загинув співробітник місії ОБСЄ, громадянин Великої Британії, Джозеф Стоун. Також в результаті вибуху зазнала контузії громадянка Німеччини Іва Гнелін.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 23 квітня під час здійснення патрулювання в районі населеного пункту Пришиб на міні підірвався автомобіль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. У результаті трагедії загинув американець, була поранена німкеня. 

Фото: OSCE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-