Поліція зупинила на блокпостах майже 200 осіб, причетних до діяльності «ДНР»

Поліція зупинила на блокпостах майже 200 осіб, причетних до діяльності «ДНР»

Укрінформ
У Донецькій області поліція за три місяці зупинила на блокпостах майже 200 осіб, причетних до діяльності терористичної організації «ДНР», а також попередила 96 спроб перевезення зброї, боєприпасів та вибухівки.

Про це повідомляє Відділі комунікації поліції Донецької області.

«За три місяці в результаті роботи пунктів стоп-контролю поліцейські задокументували 1138 правопорушень. Жодного дня цьому року не минуло без вилучення зброї, боєприпасів чи вибухівки... Саме завдяки онлайн-перевіркам по базах було затримано 198 осіб, які в різний час були причетні до незаконних збройних формувань або входили до «органів влади» фейкової республіки», - сказано в повідомленні.

Відзначено, що серед останніх затриманих - бойовик зі «Сходу» і співробітник МНС «ДНР», які їхали отримати українські виплати, а натомість отримають кримінальну відповідальність.

За три місяці правоохоронці перевірили понад 120 тисяч автомобілів і півмільйона фізичних осіб.

Попереджено 96 найрізноманітніших спроб провезення боєприпасів, зокрема, під капотом, в обшивці салону, навіть у звичайних рукавицях.

На блокпосту поблизу Вугледара співробітники поліції зняли з автобуса, повного людей, чоловіка з гранатою в кишені. А найбільш кричущий випадок стався на блокпосту в Бахмуті, коли поліцейським довелося рятувати трьох дітей від власної бабусі - жінка взяла з собою в дорогу 7 гранат і кілограм пластиду.

Блокпости також є фільтром для осіб, розшукуваних за скоєння злочинів. 69 втікачів від закону повернули поліцейські на лаву підсудних.

97 раз поліцейські блокували наркотрафік.

Цілодобово працюють 21 стаціонарний блокпост, 4 КПВВ і 17 додаткових мобільних блокпостів. Пересувні пункти контролю створені для того, щоб особи із злочинними намірами, не мали можливості скористатися обхідними шляхами.

Більше 1000 поліцейських щодня несуть службу на блокпостах, повідомляє прес-служба донецької поліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-