Донбас: ОБСЄ заявляє про нову атаку на дрон спостерігачів

Донбас: ОБСЄ заявляє про нову атаку на дрон спостерігачів

Укрінформ
Спеціальна моніторингова місія ООБСЕ на Донбасі повідомила про нову атаку на її безпілотний літальний апарат.

Про новий інцидент кореспондентові Укрінформу повідомили в штаб-квартирі організації.

"Були здійснені постріли в напрямку безпілотного літального апарату СММ в районі Оріхово-Донецького", - йдеться в повідомленні.

У неділю, 26 березня, о 12:45 патруль СММ в складі чотирьох осіб на двох бронемашинах зупинився в 500 м на північний схід від контрольованого українською стороною Оріхово-Донецького (44 км на північний захід від Луганська).

"Приблизно о 13:10, через кілька хвилин після запуску безпілотного літального апарату середньої дальності (БПЛА), СММ спостерігала ще один дрон майже прямо над позицією патруля, який наближався з південного заходу на висоті близько 100 метрів. БПЛА був трохи більше, ніж БПЛА СММ, і більш темного кольору, з великим розмахом крила і вертикальними крилами. Схоже, у нього був електричний двигун", - повідомляють спостерігачі.

Група СММ негайно почала процедуру посадки власного БПЛА. Інший апарат тим часом пролетів над позицією патруля, тричі зробив коло над нею, постійно набираючи висоту, після чого зник у західному напрямку.

Менш ніж через півхвилини спостерігачі почули десять одиночних пострілів зі стрілецької зброї на відстані 200-300 метрів на захід. СММ впевнена, що постріли велися в напрямку її БПЛА, який знаходився за 200-300 метрів на захід і на висоті менш як 100 метрів.

Апарат приземлився нормально і не отримав видимих пошкоджень. О 13:22 група спостерігачів залишила цей район і поінформувала Об'єднаний центр з контролю і координації про інцидент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-