Євросоюз дає €3 мільйони на супутникове спостереження за Донбасом

Євросоюз дає €3 мільйони на супутникове спостереження за Донбасом

Укрінформ
Євросоюз продовжить підтримку Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні, зокрема виділить €3 млн на отримання супутникових зображень територій у зоні відповідальності місії.

Таке рішення ухвалила у п’ятницю Єврокомісія, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

"Єврокомісія від імені Європейського Союзу продовжує свою тверду підтримку Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ у контексті її продовженого мандату задля повної імплементації Мінських домовленостей. Нове фінансування у 3 млн євро буде вчасно виділене та спрямоване на допомогу ОБСЄ у сфері супутникового спостереження", - заявили в ЄС.

У зв’язку з цим високий представник ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки Федеріка Могеріні наголосила, що супутникові знімки дозволять більш глибоко моніторити ситуацію на територіях, куди спостерігачі не мають доступу, а також більш ефективно розподіляти персонал місії для виконання завдань.

"Ця нова допомога підкреслює тверду відданість Євросоюзу до повного дотримання Мінських домовленостей, що надає кращу можливість до мирного і сталого вирішення конфлікту в Україні на засадах поваги до незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України", - завила Могеріні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-