Донбас: кількість обстрілів із

Донбас: кількість обстрілів із "заборонених стволів" зросла на 75% - ОБСЄ

Укрінформ
З 13 до 19 березня моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала на 75% більше випадків застосування забороненого Мінськими угодами озброєння, аніж за попередній тиждень.

Про це йдеться у звіті ОБСЄ, опублікованому 23 березня. 

"За тиждень із 13 до 19 березня рівень застосування мінометів, танків і артилерії, включаючи РСЗВ, — усі типи озброєння, заборонені Мінськими угодами, — зріс на 75% порівняно з попереднім тижнем. Зокрема, кількість випадків використання артилерії, зафіксованих за цей період, збільшилась більш як у чотири рази", - сказано у звіті.

Також зазначається, що переважна більшість випадків порушення припинення вогню сталася в районах на південний схід від Світлодарська, у районах на схід і північний схід від Маріуполя, у трикутнику Авдіївка-Ясинувата-Донецький аеропорт, на західній і північній околицях Горлівки, а також на заході Луганської області.

"Протягом останніх двох тижнів у непідконтрольних уряду районах було зафіксовано два інциденти, коли поруч із патрулями Місії та її транспортними засобами застосовувалася стрілецька зброя або розривалися мінометні міни", - констатували в звіті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-