В “ЛНР” погрожували місії ОБСЄ: Їдьте звідси... швидше, міномет працює!

В “ЛНР” погрожували місії ОБСЄ: Їдьте звідси... швидше, міномет працює!

Укрінформ
Неподалік підконтрольного бойовикам "ЛНР" населеного пункту Знам’янка поруч зі спостерігачами Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ бойовик здійснив постріл у повітря.

Про це йдеться у звіті місії ОБСЄ, оприлюдненому 25 березня.

"24 березня о 12:10 патруль СММ у складі чотирьох співробітників місії на двох броньованих автомобілях зупинився на покинутій автобусній зупинці приблизно за 800 метрів на захід від підконтрольного "ЛНР" н. п. Знам’янка (36 км на північний захід від Луганська) для здійснення моніторингу дотримання режиму припинення вогню. Виходячи з автомобілів, спостерігачі почули вісім одиночних пострілів зі стрілецької зброї за 1 км на південь", - йдеться у звіті.

Як зазначається, у радіусі 20 метрів від патруля СММ перебували троє чоловіків у камуфляжі. Спостерігачі раніше здійснювали патрулювання у цього районі і впізнали одного члена "ЛНР". Інший чоловік був озброєний автоматом (АК-47). Спостерігачі повідомили йому про свої наміри.

Як зазначається у звіті, менше ніж через хвилину члени патруля місії почули, як третій чоловік, який перебував на відстані близько 20 метрів на захід від них, звів курок пістолета (невизначеного типу). Потім він зробив один постріл у повітря і крикнув російською: "Їдьте звідси... швидше, міномет працює!".

"Члени патруля не бачили і не чули мінометного вогню. Із міркувань безпеки спостерігачі повернулися до своїх автомобілів і залишили це місце. Ніхто зі співробітників СММ не постраждав; автомобілі не було пошкоджено. Місія поінформувала Спільний центр із контролю та координації про цей інцидент", - йдеться у звіті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-