Переданих із Криму ув'язнених тимчасово розмістять у Харкові

Переданих із Криму ув'язнених тимчасово розмістять у Харкові

Укрінформ
Переданих на материкову частину України 12 ув'язнених із пенітенціарних установ окупованого Криму тимчасово розмістять у Харківській установі виконання покарань №27.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства юстиції. 

"Ув’язнених тимчасово розмістять у Харківській установі виконання покарань №27, де буде проведена додаткова ідентифікація переданих осіб. Після цього, відповідно до вимог ст.533 Кримінально-процесуального кодексу України, вони буду розподілені серед установ виконання покарань", - йдеться в повідомленні. 

Як наголосили у Мін'юсті, рішення щодо розподілу ухвалюватиметься на основі даних про місце проживання засуджених та їхні соціальні зв'язки.

За інформацією Мін'юсту, під час підготовки до передачі Росією осіб, які на момент анексії АР Крим були засуджені або відбували покарання за вироками українських судів, міністерством були вивчені 700 сторінок особистих справ засуджених, підготовлено та направлено понад 50 листів як на адресу РФ, так і до українських інституцій. Окрім цього, було організовано участь у процесі передачі співробітників Національної гвардії України, які забезпечували конвоювання засуджених, Міграційної служби України, Прикордонної служби та Інтерполу.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні на пункті пропуску «Гоптівка-Нехотєєвка» українсько-російського кордону відбулася передача 12 засуджених, що відбували покарання в анексованому Росією Криму і виявили бажання подальший термін відбувати на материковій частині України. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-