Вісьмом учасникам банди

Вісьмом учасникам банди "Білі леви" обрали запобіжні заходи

Укрінформ
У Кропивницькому вісьмом членам банди "Білі леви", яка під виглядом боротьби з педофілією чинила грабежі, розбої та вимагання, обрано запобіжні заходи. Крім того, встановлено особи ще двох причетних до діяльності злочинного угруповання.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Кіровоградської області.

"На сьогодні запобіжні заходи вже обрано восьми членам угруповання. Так, за клопотанням слідчого відділу прокуратури області чотирьом підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді триманні під вартою строком на 60 діб без можливості внесення застави, ще одному – домашній арешт", - йдеться у повідомленні.

З чотирьох неповнолітніх учасників "Білих левів" двоє передані під нагляд батьків, одній особі обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту; клопотання слідчого відносно останнього неповнолітнього підозрюваного перебуває на розгляді суду.

Ще двом особам, причетним до діяльності злочинної групи, повідомлено про підозру за ч.3 ст.189 (вимагання, поєднане з насильством небезпечним для життя чи здоров'я особи) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів. Інформують, що прокуратура наполягатиме на домашньому арешті.

Як повідомляв Укрінформ, в понеділок, 27 лютого, у Кропивницькому було затримано дев'ятьох членів угруповання під назвою "Білі леви". До нього входили, зокрема, двоє діючих інспекторів місцевого слідчого ізолятора та футбольні фанати, в тому числі неповнолітні. Члени групи знайомилися в соцмережах з потенційними жертвами, а потім призначали зустріч у відлюдних місцях, де нападали на жертву, грабували її, наносили тяжкі ушкодження, вимагаючи на відео зізнання у педофілії. Потім, шантажуючи розміщенням відео у мережі Інтернет, тривалий час вимагали гроші та інші матеріальні цінності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-