У Кропивницькому затримали банду

У Кропивницькому затримали банду "Білі леви"

Фото
Укрінформ
Організаторами групи "Білі леви", яка діяла на Кіровоградщині і вчиняла злочини під виглядом боротьби з педофілією, були діючі працівники органу виконання покарань і футбольні фанати. При цьому один з організаторів перебував у інтимних стосунках з неповнолітньою.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Кіровоградської області.

"Діяла злочинна група на території м. Кропивницький та області. До її складу входили двоє діючих співробітників установи виконання покарань (організатори групи) та учасники футбольного фан-клубу. До своєї злочинної діяльності вказані особи також залучали неповнолітніх. Злочини вчинялись під лозунгами боротьби з потенційними педофілами, при цьому встановлено, що один із організаторів групи перебував у інтимних стосунках із неповнолітньою", - йдеться у повідомленні.

Зазначають, що учасники угруповання під назвою "Білі леви" вчиняли грабежі, розбої та вимагання. Слідчими прокуратури задокументовано ряд фактів, зокрема, цинічного побиття людей з подальшим вимаганням від потерпілих грошей, щоб відео знущань не потрапило в мережу.

Загалом слідством уже встановлено 14 постраждалих осіб. Один із них - неповнолітній, якого "Білі леви" жорстоко побили та принизили, знявши все це на камеру та виклавши відео із знущаннями в Інтернет.

В прокуратурі поінформували, що за результатами проведення 14 санкціонованих обшуків у підозрюваних виявлено та вилучено знаряддя вчинення злочинів. Крім того, вилучено емблеми угруповання, подібні до свастики, грошові кошти. Вина вказаних осіб також підтверджується показами свідків та потерпілих, результатами судово-медичних експертиз.

"Наразі, в порядку ст. 208 КПК України затримано 9 членів угруповання. Вказаним особам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 189 (вимагання, поєднане з насильством, небезпечним для життя чи здоров'я особи) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання їм міри запобіжного заходу... Триває комплекс слідчих (розшукових) дій, спрямованих на встановлення всіх епізодів злочинної діяльності, а також повного кола осіб, причетних до вчинення окремих злочинів", - зазначили в прокуратурі.

Напередодні прес-служба СБУ повідомила, що члени угруповання, до складу якого входили інспектори слідчого ізолятора м. Кропивницького, знайомилися з потенційними жертвами у соціальних мережах. Їм призначали зустріч у відлюдних місцях, де інші члени групи нападали на жертву, грабували її, наносили тяжкі ушкодження, вимагаючи на відео зізнання у нібито педофілії.

Потім, шантажуючи розміщенням відео у мережі Інтернет, тривалий час вимагали гроші та інші матеріальні цінності. Зафіксовано майже сорок відеороликів, на яких учасники "Білі леви" здійснюють групові напади на місцевих мешканців.

Фото: ssu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-