АТО:

АТО: "гарячі точки" – Авдіївка, Кримське та приморські ділянки фронту

Карта
Укрінформ
На Донецькому напрямку, у Авдіївці, обстріли бойовиками позицій сил АТО тривали минулої доби безперервно з 15 години до самої опівночі.

Про це на брифінгу заявив речник Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Впродовж дев'яти годин бойовики провели ряд масованих артилерійсько-мінометних обстрілів авдіївської промзони, а також більше 10 разів відкривали вогонь з танків. Вчергове під вогонь далекобійних артилерійських знарядь бойовиків потрапили житлові райони міста. Один приватний будинок був повністю знищений внаслідок пожежі, яка виникла після влучення снаряду. Ще вісім будинків були пошкоджені", - повідомив речник.

За його словами, на Світлодарській дузі, поблизу Новолуганського, українські позиції обстріляв снайпер незаконних збройних формувань. На горлівському периметрі бойовики були активними у Зайцевому та Верхньоторецькому, де активно застосовували легке озброєння.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку противник провів 15 обстрілів, з них більше половини – з важкого озброєння.

На Луганському напрямку основні бойові дії тривали у Кримському. Там бойовики активізувалися після заходу сонця і після трьох годин обстрілів припинили бойову активність близько 23 години. За підрахунками Генштабу, НЗФ випустили понад 70 мінометних мін у бік позицій сил АТО. Також епізодичні порушення бойовиками режиму перемир’я були зафіксовані у Попаснянському районі та у Лобачевому.

Загалом на Луганському напрямку вчора відбулося 6 обстрілів з боку НЗФ, сказав Мотузяник.

На Маріупольському напрямку бойовики були активні переважно на півдні, на приморській ділянці фронту. Епіцентрами бойових дій тут залишаються рубежі оборони сил АТО у Водяному та сусідньому з ним Широкиному, де бойовики відкривали вогонь зі стрілецької зброї протягом усієї доби, а також епізодично застосовували міномети та озброєння на бронетехніці.

У Мар’їнському районі вчора було тихо. У Новотроїцькому позиції сил АТО вдень обстріляв снайпер бойовиків.

Усього вчора на Маріупольському напрямку відбулося 28 обстрілів, зокрема 2 – з важкого озброєння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-