ООН продовжить надавати допомогу сходу України

ООН продовжить надавати допомогу сходу України

Укрінформ
Всесвітня продовольча програма Організації Об'єднаних Націй повідомила, що продовжить операцію на сході України, у рамках якої продукти харчування отримають 220 тисяч осіб, які постраждали в результаті конфлікту в регіоні, що призвів до украй тяжких економічних наслідків. 

Про це повідомляє Центр новин ООН.

«Ситуація посилюється стрімким зростанням цін. Багато місцевих жителів не можуть купити собі продукти харчування і потребують допомоги. Зростання цін особливо позначається на людях на тлі безробіття. Багато сімей через економічну нестабільність змушені шукати альтернативні способи виживання, пов'язані з ризиками», - заявила представник ВПП в Україні Дорт Еллехаммер.

Вона зазначила, що у рамках своєї операції ВПП, у першу чергу, продовжить забезпечувати продовольчими наборами 70 тисяч людей, які відносяться до найвразливіших категорій. Йдеться про літніх людей, сім'ї з одним годувальником, людей з хронічними захворюваннями та інвалідністю.

У ВПП наголошують, що через три роки з початку конфлікту ситуація з безпекою на сході України залишається украй важкою. За оцінками експертів, в цілому у східних регіонах країни допомоги потребують приблизно три мільйони осіб.

Представник Всесвітньої продовольчої програми ООН повідомила, що на сході України продовжить діяти система розподілу готівки в основному серед внутрішньо переміщених осіб, що вже добре себе зарекомендувала. У ООН вважають, що допомога у вигляді готівки частково сприятиме розвитку місцевої економіки.

Для продовження проектів ВПП на сході України в період до грудня 2017 року знадобиться близько 30 мільйонів доларів США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-