МінТОТ: Блокада на Донбасі -  “ніж у спину дипломатичному процесу” у Мінську

МінТОТ: Блокада на Донбасі - “ніж у спину дипломатичному процесу” у Мінську

Укрінформ
Блокада залізничних шляхів, якими здійснюються поставки вугілля з непідконтрольних територій Донбасу, шкодить переговорному процесу щодо врегулювання ситуації на сході країни.

Про це заявив в ефірі Радіо Свобода міністр із питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш.

"Взагалі сам факт блокади, як я це розумію, є шкідливим. Не для мене, для всієї країни є шкідливим. Ми застосовуємо політико-дипломатичний шлях, який би дав нам можливість повернути контроль над територіями східної України, окремими районами Донецької та Луганської областей...Почалися зараз дії, які ми не очікували...Це є ніж у спину, ніж у спину дипломатичному процесу", - сказав він.

За словами Черниша, попри критику Мінського процесу, він все одно працює.

Водночас міністр зазначив, що така синхронність дій блокувальників з діями тих, хто хотів відібрати у України контроль над стратегічними галузями, "викликає питання".

Він наголосив, що урядовці мають переконати суспільство у правильності своїх дій на користь України.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні вже третій тиждень триває блокада поставок вугілля з окупованих територій Донбасу. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що не бачить альтернативи постачання вугілля з підприємств на окупованому Донбасі для того, щоб забезпечити теплопостачання.

У Кабміні допускають можливість віялових відключень з кінця березня в разі продовження повного блокування постачання вугілля із зони АТО.

Прем'єр-міністр також заявив, що блокада постачання вугілля загрожує національній безпеці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-