Рева про блокаду Донбасу: Без запасів вугілля була б катастрофа

Рева про блокаду Донбасу: Без запасів вугілля була б катастрофа

Укрінформ
Українці не відчули негативних наслідків блокади залізничних шляхів, якими постачається вугілля з окупованих територій Донбасу.

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, повідомляє Урядовий портал.

«Говорячи про дії уряду, можу сказати, що ще влітку минулого року за дорученням Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана було створено резерв вугілля на випадок екстрених ситуацій з поставками енергоносіїв. Саме це дозволило нам сьогодні уникнути катастрофи, а українцям не залишитися без тепла та електрики», - сказав Рева.

Він наголосив на неприпустимості та нелогічності дій блокувальників, які не пропускають вантажі з вугіллям, видобутим з українських шахт, зареєстрованих на території України, що прямує на українські заводи та станції для забезпечення електроенергією та теплом українських громадян.

За словами міністра, від продовження таких дій негативні наслідки будуть лише для енергетичної системи України "і аж ніяк не для ворогів нашої держави".

Як відомо, в Україні вже третій тиждень триває блокада поставок вугілля з окупованих територій Донбасу. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що не бачить альтернативи постачання вугілля з підприємств на окупованому Донбасі для того, щоб забезпечити теплопостачання.

У Кабміні допускають можливість віялових відключень з кінця березня в разі продовження повного блокування постачання вугілля із зони АТО.

Прем'єр-міністр також заявив, що блокада постачання вугілля загрожує національній безпеці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-