На Миколаївщині місцевий житель

На Миколаївщині місцевий житель "легалізувався" фальшивим паспортом із Криму

Укрінформ
На Миколаївщині Служба безпеки України встановила факт чергового незаконного надходження у регіон бланків українських паспортів із окупованої АР Крим.

Про це повідомили у прес-групі СБУ в Миколаївській області.

«СБУ спільно з Національною поліцією продовжують фіксувати факти незаконного надходження в Україну бланків офіційних документів із Криму до періоду його анексії. Так, на Миколаївщині співробітники СБУ виявили, що місцевий мешканець (особа без громадянства, до 2014 року проживав у США) з метою легалізації в нашій державі прагнув скористатися підробленим українським паспортом «кримського походження», - йдеться у повідомленні.

У жовтні 2014 року чоловік прилетів до України нібито для лікування. Тривалий час він обходився без офіційних документів, а коли вимушений був легалізуватися, скористався у 2016 році оголошенням у мережі Інтернет та замовив у невідомої особи посвідчення громадянина держави.

У червні того ж року сплатив 7 тисяч 600 доларів виконавцю фальшивого документа і отримав паспорт громадянина України нібито виданий 19.04.2011 року Балаклавським РВ УМВСУ в м.Севастополь.

При цьому паспорт містить очевидні ознаки підробки.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 358 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні слідчі заходи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-