Держспоживслужба запевняє, що лебеді в Чорториї здорові

Держспоживслужба запевняє, що лебеді в Чорториї здорові

Укрінформ
У Чорториї Кіцманського району Чернівецької області, де було зафіксовано спалах пташиного грипу у лебедів, наразі всі птахи клінічно здорові.

Про це під час апаратної наради поінформував начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області Олександр Александрюк, повідомляє прес-служба Чернівецької міськради.

"Станом на сьогодні падежу немає, лебеді в кількості 180 голів клінічно здорові", - йдеться у повідомленні.

Зазначають, що вчора, в понеділок, на озері загинув іще один лебідь. Його було знищено в урочищі «Мостопоїзд» села Чортория, після чого проведено дезінфекцію 3% розчином хлорного вапна.

«Загалом з 1 січня 2017 року зафіксовано загибель 44 голів птиці. З метою локалізації та ліквідації збудника високопатогенного грипу птиці в селі Чортория було проведено дезінфекцію приміщень та прилеглої території дворів приватних секторів жителів села Чортория та здійснено обхід господарств. Хвору птицю було вилучено та знищено (спалено)», - зазначив Александрюк.

На території Чернівецької області продовжує працювати низка птахогосподарств, у яких посилено контроль щодо завозу кормів та руху людей з точки зору проведення дезінфекцій та дотримання ветеринарно-санітарних вимог.

Як повідомляв Укрінформ, у перших числах січня на незамерзаючих озерах у Чорториї почався падіж лебедів, які щороку зимують тут. При дослідженні було встановлено причину загибелі - грип птиці. Також у Чорториї зафіксовано кілька випадків летального захворювання серед домашніх курей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-