Клімкін сказав, коли можна буде говорити про зняття санкцій з Росії

Клімкін сказав, коли можна буде говорити про зняття санкцій з Росії

Укрінформ
Санкції, накладені Європейським Союзом на Росію через окупацію Криму, мають залишатися до деокупації півострова.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін на спільному брифінгу з головою ОБСЄ Себастьяном Куртцом у Маріуполі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дуже важливо, і я хочу це підкреслити, що санкції, які накладені на Росію у зв'язку з тимчасовою окупацією Криму, мають залишатися до того моменту, як Росія залишить Крим", - наголосив міністр.

Він нагадав, що санкції потрібні для того, щоб примусити Росію виконувати Мінські угоди.

"Якщо вона  (РФ.- Ред.) виконає "Мінськ", то можна починати говорити про зняття санкцій, можна починати говорити про інші речі з боку Європейського Союзу. Але санкції, пов'язані з виконанням "Мінська", потрібні для того, щоб Росія "Мінськ" виконала. Це дуже просто: або "Мінськ" виконується - і тоді санкції знімаються, або "Мінськ" не виконується - і тоді потрібно знайти засоби, можливо, посилення санкцій, можливо, інші засоби тиску, щоб Росія все ж таки виконала "Мінськ". І тут немає ніякої розбіжності між нашою позицією і позицією Європейського Союзу", - заявив Клімкін.

Він також подякував австрійським партнерам, які стали співавторами і підтримали резолюцію Генасамблеї ООН щодо ситуації з правами людини на території тимчасово окупованого Криму.

Нагадаємо, відучора міністр закордонних справ України Павло Клімкін та міністр закордонних справ Австрії Себастьян Куртц, який цього року є головою Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ), перебувають на Донеччині. Вони відвідали офіс СММ ОБСЄ в Маріуполі, контрольно-пропускний пункт в’їзду/виїзду «Піщевик» та село Виноградне у Донецькій області, оглянули навчальний проект МКЧХ з мінного ризику та взяли участь у церемонії передачі протимінних маркерів представникам мерії Маріуполя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-