"Тиша" в АТО: бойовики кинули на Широкине весь спектр озброєння

Карта
Укрінформ
Вчорашня доба доказала, що російсько-окупаційні війська не збираються дотримуватися домовленостей щодо повного припинення вогню на Донбасі. Ворог продовжує обстрілювати українські позиції, які традиційно залишалися "гарячими точками" протягом минулих тижнів.

Про це заявив на брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник.

На Луганському напрямку, за його словами, зафіксовано один випадок порушення тиші: "Пізно ввечері з підствольних гранатометів бойовики обстріляли укріплення наших військових поблизу Станиці Луганської".

Левова частка обстрілів на "донецькому" фронті прийшлася на район Світлодарської дуги, де ворог активно застосовував гранатомети та стрілецьку зброю. Після дев’ятої вечора бандформування почали обстрілювати тамтешні українські позиції з мінометів і припинили за півтори години.

"По одній збройні провокації відбулося у Зайцевому та Опитному. Також двічі у Авдіївці окупанти відкривали вогонь у бік українських захисників. Важке озброєння при цьому не використовувалося. Натомість, ввечері активним був снайпер противника у промзоні", - розповів Мотузяник.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 12 ворожих обстрілів, один з них – з важкого озброєння.

У секторі "М", як і раніше, найбільш напруженою обстановка залишається у Широкиному, де протягом доби бойовики використовували увесь спектр доступного їм озброєння, за винятком реактивної артилерії.

"За підрахунками Генштабу, вчора бандформування випустили у бік наших позицій на цій ділянці фронту близько 100 мінометних мін, 20 артилерійських снарядів. Тричі у Широкиному сили окупанта відкривали вогонь з танка та озброєння на бронетехніці", - зазначив речник.

Крім того, ворожі обстріли наших позицій відбулися у Мар’їнці, Новотроїцькому, Павлополі, Талаківці та Водяному. За виключенням Талаківки, де ворог випустив 10 мінометних мін, важкого озброєння на цих рубежах оборони ворог не застосовував.

Усього за минулу добу на Маріупольському напрямку зафіксовано 24 ворожі обстріли, зокрема 10 – з важкого озброєння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-