На Полтавщині зафіксували підвезення виборців на дільницю

На Полтавщині зафіксували підвезення виборців на дільницю

Фото
Укрінформ
Спостерігачі ГМ ОПОРА зафіксували автобус, що підвіз виборців до ДВК №530580 (с. Полив’яне Полтавської області).

Про це повідомляється на сайті громадянської мережі ОПОРА.

"Автобус підвіз близько 25 виборців. На запитання спостерігача ОПОРИ, звідки везуть людей та хто був ініціатором такої послуги, водій спочатку відповів, що сільська рада попросила розвести. Після цього виправився і почав говорити, що він наразі сидить без грошей, і йому надали можливість підзаробити. На повторне запитання, хто ж саме попросив підвезти, відповів: "якійсь чоловік". А коли спостерігач почав підіймати питання про те, скільки було заплачено та від кого конкретно, водій відмовився продовжувати бесіду і почав відмовлятись коментувати", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в ОПОРІ, Закон України "Про місцеві вибори" не визначає підвезення виборців безпосередньо як правопорушення, проте така ситуація в масових проявах може відкривати можливості для низки порушень з боку організаторів такого підвезення. Зокрема, підвезення виборців, яке є наданням їм безкоштовної послуги перевезення, у випадку, якщо воно поєднане з агітацією, може вважатися непрямим підкупом виборців.

Як повідомляв Укрінформ, 18 грудня у 144 об'єднаних територіальних громадах відбуваються перші місцеві вибори. За результатами голосування виборців буде обрано 76 сільських голів, 46 селищних голів, 21 міського голову, а також відповідні місцеві ради. Крім цього, Волочиська міська громада Хмельницької області обирає старосту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-