Організація роботи райадміністрацій Києва в умовах війни

Організація роботи райадміністрацій Києва в умовах війни

Укрінформ
11 жовтня, 16:00 - брифінг на тему: «Організація роботи райадміністрацій Києва в умовах війни».

Організатори: Районні в місті Києві державні адміністрації.

Учасники: Сергій Садовий – голова Голосіївської РДА;  Кирило Фесик – голова Оболонської РДА; Микола Калашник – т.в.о. голови Дарницької РДА; Олександр Поповцев – т.в.о. Шевченківської РДА.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com.

Акредитація триватиме до 15:00 11 жовтня. Для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище і назву видання.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w.

Підсумкові матеріали:

Голови райдержадміністрацій Києва виступають за розробку KPI для оцінки ефективності роботи керівників столиці

Голови райдержадміністрацій Києва виступають за розробку ключових показників ефективності (KPI) для оцінки роботи керівників столиці різних рівнів.

Про це йшлося на брифінгу в Укрінформі на тему: «Організація роботи райадміністрацій Києва в умовах війни».

Як зазначив голова Оболонської РДА Кирило Фесик, на сьогодні склалася ситуація, що оцінка роботи будь-якого керівника у столиці завжди пов'язана з певними суб'єктивними факторами. Це можуть бути політичні оцінки, певні симпатії або, якщо відбувається якась екстраординарна подія, завжди шукають крайніх.

"Тому ми подумали, що в тій парадигмі керування, яка склалася на даний час, не зовсім зрозуміло, як ефективно можна оцінювати керівників столиці. Зважаючи на те, що увесь світ запроваджує корпоративні стандарти керування, які переносяться і на державний сектор, переконані, що така практика має торкнутися і нашої столиці. Ми хочемо, аби для усіх менеджерів міста були створені відповідні прозорі ключові показники ефективності (KPI), і тоді керівники різних рівнів розумітимуть, чим вимірюється їх робота і їх ефективність. Вони є у всіх великих фірмах, і усі керівники мають розуміти, чим вимірюється їх робота і ефективність", - підкреслив Фесик.

Він переконаний, що наслідком цього буде більш ефективне планування, більш прозоре звітування перед громадою.

"Тобто якщо людина ефективна за ключовими показниками, вона продовжує працювати і йде на підвищення. Якщо ж неефективна, то відповідно з нею трудові відносини розриваються", - додав Фесик.

Т.в.о. голови Дарницької РДА Микола Калашник у свою чергу підкреслив, що сьогодні країна живе у час воєнного стану і помилки будь-яких керівників неприпустимі. Тому столицею мають керувати виключно ті керівники, які є ефективними і показують результативність на займаній посаді.

"Ми ініціюємо впровадження такого проєкту тому, що кожен 7-ий українець є киянином, тому доцільно розпочати такий проєкт на базі столиці і згодом поширити на інші регіони", - вважає він.

Т.в.о. Шевченківської РДА Олександр Поповцев зазначив, що впровадження такої системи KPI передбачає, насамперед, прозорість діяльності керівників та мотивацію. Це досить поширена практика у світі, вона дає добрий результат. Тому дуже важливо, щоб така система оцінки була запроваджена у Києві. Певною мірою це є захист для керівників, переконаний Поповцев.

Впровадження системи KPI підтримав і голова Голосіївської РДА Сергій Садовий. Він переконаний, що влада Києва: РДА, міськрада і КМДА мають працювати як один механізм. Для цього варто мати чіткі показники ефективності. І тоді, за його словами, для киян буде зрозумілою робота органів столиці, і водночас самі керівники знатимуть, на що їм орієнтуватись у своїй діяльності.

Ексміністр розвитку економіки, почесний президент Київської школи економіки (KSE) Тимофій Милованов, який також був присутній на заході, розповів, що для того, аби громадянин України міг обрати політика чи держслужбовця, оцінити його роботу, має бути чітке розуміння, хто працює краще, а хто гірше. Для цього, за його словами, у всьому світі прописуються конкретні KPI, і згодом після виборів уже оцінюється за цими критеріями робота посадовців.

"Тобто це має працювати не за принципом, що людині подобається, як керівник виглядає, чи його харизма, а чи може він показати і довести людям результат своєї роботи, чи ні. І чим більше буде чіткості в KPI, тим легше буде людям обирати. Зазвичай, такими показниками є рівень робочих місць, рівень безробіття, рівень освіти, соціальне забезпечення", - пояснив Милованов.

У воєнний час, зазначив він, це ще додається безпека, рівень забезпечення армії.

"Наше завдання зараз побудувати такі чіткі критерії. Тобто роботу кожного керівника потрібно перетворити у факти, а чіткі показники зроблять цю роботу більш технологічною", - сказав Милованов.

Відео: 

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-