На Херсонщині загарбники продовжують готуватися до «референдуму», попри відсутність підтримки

На Херсонщині загарбники продовжують готуватися до «референдуму», попри відсутність підтримки

Укрінформ
На Херсонщині загарбники продовжують підготовку до псевдореферендуму незважаючи на те, що населення їх не підтримує, а ЗСУ тримають під вогневим контролем логістичні шляхи, примусивши частину військового командування рф виїхати з обласного центру.

Про це в ефірі телемарафону сказав перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський, передає Укрінформ.

«Вони (російські загарбники – ред.) стільки вже зробили політичних інвестицій, скажімо так, у Херсонщину, що вже не можуть зупинитися…тому продовжують готуватися до цього шоу. Це у будь-якому випадку не референдум, це... шоу», - сказав Соболевський.

За його словами, ворог не може доповісти у Москву, що населення області їх не підтримує і ненавидить.

Загарбники намагаються підготувати приміщення, де будуть розміщені «дільничні комісії», завербувати людей для роботи в них, щоб хоч якусь кількість комісій відкрити та зробити картинку. Але з цим теж дуже великі проблеми, тому що місцеве населення псевдореферендум не підтримує, крім того, люди знають, що є кримінальна відповідальність за участь у підготовці подібного «шоу», зазначив перший заступник голови Херсонської обласної ради.

Читайте також: ЗСУ зруйнували мости через Дніпро і перекрили рф постачання на Херсонщину - ISW

Як повідомляв Укрінформ, загарбники бояться, що вони не зможуть оперативно евакуюватися з Херсона, оскільки ЗСУ тримають під вогневим контролем логістичні шляхи, мости непридатні для використання, частина військового командування рф вже вибралася з обласного центру.

Херсонський колаборант Стремоусов раніше заявляв, що в області вже готуються до «референдуму» про приєднання до росії, та навіть оголосив його результат.

У Херсонській області російські загарбники перевіряють будинки навколо місць проведення «референдуму». Через підготовку до нього війська рф посилюють терор і фільтраційні процедури для херсонців.

На тимчасово захопленій території Херсонщини агресор не відмовився від планів проведення «референдуму», у Херсоні перебувають російські політтехнологи, населення області не підтримує процес організації «референдуму».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-