ЗСУ зруйнували мости через Дніпро і перекрили рф постачання на Херсонщину - ISW

ЗСУ зруйнували мости через Дніпро і перекрили рф постачання на Херсонщину - ISW

Укрінформ
Збройні сили України зруйнували наземні шляхи сполучення, що у разі неможливості їхнього відновлення, не дасть рф підтримувати війська паливом, боєприпасами та важкою технікою, зокрема, Херсонської області.

Про це йдеться у щоденному зведенні Інституту вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

“Російські сили не можуть підтримувати масштабні механізовані операції без надійних наземних шляхів сполучення (GLOC). Доставляти боєприпаси, паливо та важку техніку, достатню для наступальних або навіть великомасштабних оборонних операцій, через понтонні переправи або по повітрю є непрактичним, якщо не неможливим”, - йдеться у зведенні.

Вказується, якщо українські війська зруйнували всі три мости і зможуть перешкодити росіянам відновити будь-який з них у придатність протягом тривалого періоду, тоді російські війська на західному березі Дніпра, швидше за все, втратять здатність захищатися навіть від обмежених українських контратак.

Зазначається, що 13 серпня українські війська знову завдали удару по мосту на дамбі Каховської гідроелектростанції (ГЕС), внаслідок чого міст став непридатним для проїзду великовагового транспорту. Цей міст був єдиним автомобільним мостом, яким могли скористатися російські війська після того, як українські сили успішно вивели з ладу Антонівський автомобільний міст.

Читайте також: Після удару ЗСУ міст поблизу Каховської ГЕС став непридатним для використання

“російські війська зараз не мають мостів, придатних для переправлення важкої техніки або вантажів через річку Дніпро в Херсонській області, і повинні покладатися в основному на понтонну переправу, яку вони встановили біля Антонівського автомобільного мосту”, - вказує ISW з посиланням на британську розвідку.

Прогнозується, що результатом погіршення російського постачання у результаті руйнування російських GLOC над Дніпром стане нестача палива та боєприпасів серед російських підрозділів у західній Херсонській області; покинута російська техніка; зниження інтенсивності і, зрештою, припинення російських наземних і артилерійських атак; можливе збільшення випадків мародерства з боку росіян; почастішання повідомлень від російських солдат про нестачу постачання; збільшення кількості російських військовополонених, захоплених українськими військами; відсутність нової важкої техніки, що транспортується до західного Херсона.

Як повідомляв Укрінформ, упродовж минулого тижня пріоритетом росії було переорієнтування підрозділів для посилення своїх позицій на півдні України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-