Львівські волонтерські бронежилети виявили у відомій торговельній мережі

Львівські волонтерські бронежилети виявили у відомій торговельній мережі

Укрінформ
Бронежилети, які одне з львівських підприємств виробляє і відправляє захисникам безкоштовно, продають у відомій торговельній мережі.

Про це голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький написав у Фейсбуці, передає Укрінформ

"Сьогодні стало відомо, що продукцію, яку ЛОК - Львівський Оборонний Кластер відправляє захисникам безкоштовно, продають в одній із торговельних мереж. Ця інформація шокувала мене. Поки одні витрачають час, гроші, зусилля, щоб допомогти нашим оборонцям, інші – вирішили підзаробити. В умовах воєнного стану такі дії «постачальників» слід жорстко присікати", - написав очільник ОВА.

Він закликав правоохоронні та контролюючі органи швидко з‘ясувати всі обставини та причетних і дати належну правову оцінку цій ситуації.

Козицький зазначив, що у співпраці з Львівським Оборонним Кластером Львівська ОДА передала нашим воїнам, прикордонникам та поліції на передову не одну сотню бронежилетів класу 4. Кластер виготовляє їх на совість і завдяки пожертвам небайдужих безкоштовно передає тим, хто на передовій стоїть надійним щитом для нас.

Детальніше ситуацію Львівський оборонний кластер описав у Фейсбуці, наголосивши, що під час війни будь-яка торгівля гуманітарною допомогою, особливо призначеною для захисту наших військових, є не просто шахрайством, а державною зрадою. Колектив ЛОК закликав генерального прокурора Ірину Венедіктову, голову Служби безпеки України Івана Баканова провести розслідування та покарати винних.

«Надали компетентним органам дані щодо всіх контрагентів, провели звірку відвантажень, записів камер та обліку транспортних засобів і відповідальних осіб, які приїздили для отримання нашої продукції», - зазначили в ЛОК.

Читайте також: Службові собаки прикордонників отримали бронежилети із США

Торговельна мережа "Епіцентр", яка фігурує у цій ситуації, відреагувала на неї, повідомивши у Фейсбуці, що є добросовісним набувачем товару і надає до СБУ всі документи, отримані від компанії "Група Венето", яка і є постачальником цього товару.

"Наразі в соцмережах шириться інформація щодо бронежелетів, що продаються в наших торговельних центрах. Бронежилети ТЕМ1, ТЕМ2 поставлені в мережу торговельних центрів "Епіцентр К" компанією "Група Венето". Компанія "Група Венето" надала всі необхідні документи на товар: товарні накладні, сертифікати випробувань та якості. Відповідно, ТОВ "Епіцентр К" правомірно закупив сертифікований товар з усіма підтверджуючими документами», - переконують в компанії.

Зазначається, що від активістів до СБУ надійшло звернення з проханням перевірити вищезазначені бронежилети, які «здались їм схожими на ті, що були в гуманітарній допомозі для ЗСУ". У зв'язку з цим було вилучено з продажу бронежилети ТЕМ1 з декількох торговельних центрів, повідомили в мережі "Епіцентр".

Як повідомляв Укрінформ, від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Львівський оборонний кластер виготовив і передав українським воїнам уже понад 30 тис. бронежилетів. Це бронежилети четвертого класу захисту, які повністю відповідають вимогам ДСТУ. Маса одного – до 10 кілограмів. Неофіційно бронежилети, які виробляють у Львові, називають «Перемога».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-