Керівництво для роботодавців у сфері гендерної рівності

Керівництво для роботодавців у сфері гендерної рівності

Укрінформ
1 березня, 11:00 - презентація «Керівництва для роботодавців у сфері гендерної рівності»  (Зал 1).

Організатори: Конфедерація роботодавців України, Міжнародна організація праці в Україні, Апарат Урядової уповноваженої з питань гендерної політики.

Спікери: Олексій Мірошниченко - виконавчий віцепрезидент Конфедерації роботодавців України; Катерина Левченко - Урядова уповноважена з питань гендерної політики; Сергій Савчук - національний координатор Міжнародної організації праці в Україні; Рдіон Колишко - радник голови Конфедерації роботодавців України.

Модератор: Андрій Фіголь - національний координатор Проекту Міжнародної організацій праці «Оплата праці в Україні: технічна допомога задля подолання заборгованості із заробітної плати, встановлення мінімальної заробітної плати та рівного винагородження».

Коротко.

Під час заходу планується:

Представити Керівництво для роботодавців у сфері гендерної рівності;

Окреслити основні виклики, що стоять перед Україною в цілому, та роботодавцями у сфері дотримання принципів недискримінації;

Обговорити найближчі плани заінтересованих сторіну сфері гендерної рівності на ринку праці;

Обговорити питання практичного застосування.  

З Керівництвом для роботодавців у сфері гендерної рівності та недискримінації можна ознайомитися на сайті Конфедерації роботодавців України http://employers.org.ua/ 

Довідково. Одним з ключових аспектів забезпечення якісного рівня розвитку людського капіталу співробітників підприємств всіх типів і форм власності є неухильне дотримання принципів недискримінації та забезпечення рівних можливостей працівників та працівниць незалежно від раси, кольору шкіри, мови, політичних, релігійних та інших переконань, статі та інших ознак, визначених Конвенцією МОП № 111 «Про дискримінацію в галузі праці та занять», яку Україна ратифікувала у 1961 році.

Розроблене Конфедерацією роботодавців України Керівництво направлено на надання практичних порад роботодавцям приватного, державного та комунального секторів щодо практичного застосування найбільш типових і важливих аспектів  національного законодавства, орієнтованих на формування та підтримку продуктивних трудових відносин, сформованих з дотриманням принципів недискримінації та рівного забезпечення рівних можливостей.

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена. 

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу:  https: //www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

В Україні презентували рекомендації для роботодавців щодо гендерної рівності

В Україні презентували посібник для роботодавців щодо дотримання гендерної рівності у трудових відносинах.

Презентація посібника «Керівництва для роботодавців у сфері гендерної рівності» відбулася в Укрінформі.

"Мета цього Керівництва достатньо зрозуміла - зібрати в одному місці сконцентровано та зрозумілою мовою написано ( рекомендації - ред.) для роботодавців, щоб врахували всі аспекти гендерної рівності та недискримінації на роботі", - сказав виконавчий віцепрезидент Конфедерації роботодавців України Олексій Мірошниченко.

За його словами, у рекомендаціях йдеться про всі аспекти трудових відносин - формування оголошення про роботу, співбесіда, посадові інструкції, питання оплати праці, відпустки, кар'єрне зростання.

Радник Голови Конфедерації роботодавців України Родіон Колишко зауважив, що у Керівництві, серед іншого, є рекомендації щодо справедливого ставлення до працівників, зокрема йдеться про коректно виписані посадові інструкції, які мають бути гендерно збалансованими і однаково застосовуватись до всіх категорій працівників.

"Щодо оплати праці, ми говоримо, що суми повинні бути сформовані на підставі чітких і вимірювальних критеріїв, які мають бути застосованими до всіх працівників, містити справедливі підстави до нарахування", - сказав він.

Колишко додав, що у підручнику йдеться також про те, що не можна дискримінувати або надавати привілеї певним працівникам чи працівницям щодо курсів та кар'єрного росту.

"В плані припинення трудових відносин - підходи теж мають бути рівними, не повинні бути дискримінований ні чоловіки, ні жінки в плані того, хто перший, хто останній виходить на пенсію. У випадку бажання продовжити трудові відносини, за необхідності і відповідності трудовому законодавству, всім має бути надано рівне право таке робити", - зауважив він.

Урядова уповноважена з питань гендерної політики Катерина Левченко зауважила, що керівництво знадобиться не лише приватному бізнесу, але і державним підприємствам. "Універсальний характер Керівництва є дуже важливим і він має важливу роль в реалізації державної гендерної політики... Принципи забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків включаються як базові до програм, планів проєктів , заходів формування будь-яких політик у будь-яких сферах, в тому числі і сфері праці", - сказала вона.

Левченко додала, що посібник містить практичні рекомендації щодо реалізації зобов'язань, які взяла на себе Україна на національному та міжнародному рівнях.

Розроблене Конфедерацією роботодавців України Керівництво направлене на надання практичних порад роботодавцям приватного, державного та комунального секторів щодо практичного застосування найбільш типових і важливих аспектів національного законодавства, орієнтованих на формування та підтримку продуктивних трудових відносин, сформованих з дотриманням принципів недискримінації та забезпечення рівних можливостей.

З Керівництвом для роботодавців у сфері гендерної рівності та недискримінації можна ознайомитися на сайті Конфедерації роботодавців України.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-