Турбота про дитину: реалії та перспективи. До Всесвітнього дня дитини

Турбота про дитину: реалії та перспективи. До Всесвітнього дня дитини

Укрінформ
20 листопада, 11:00 - круглий стіл на тему: «Турбота про дитину: реалії та перспективи. До всесвітнього дня дитини»

Організатори: Міністерство соціальної політики України; Проєкт «Реформування закладів інституційного догляду та виховання дітей у Тернопільській області». 

Учасники:  Марина Лазебна - міністр соціальної політики України;  Володимир Труш - голова Тернопільської обласної державної адміністрації; Катерина Петрина - старший спеціаліст з питань соціального захисту Світового Банку;  Володимир Кузьмінський - керівник Проєкту, старший консультант Oxford Policy Management.

Коротко. Під час круглого столу буде висвітлено питання забезпечення права дитини на виховання у родині та презентовано попередні підсумки та результати реалізації Проєкту Мінсоцполітики у Тернопільській області.

Також журналісти  матимуть можливість поспілкуватися з експертами та партнерами Проєкту щодо розробки та впровадження планів трансформації пілотних інтернатних закладів, реінтеграції дітей у біологічні родини з інтернатних закладів, розвитку соціальних послуг у територіальних громадах.

Довідково. 20 листопада відзначається Всесвітній день дитини (англ. Universal Children’s Day). Цей день встановлений резолюцією 836 (IX) Генеральної Асамблеї ООН 14 грудня 1954 року, як день підтримки діяльності, спрямованої на забезпечення благополуччя дітей в усьому світі. Саме у цей день – 20 листопада 1959 року Генеральна Асамблея прийняла Декларацію прав дитини, а 20 листопада 1989 року – Конвенцію ООН про права дитини.

Проєкт «Реформування закладів інституційного догляду та виховання дітей у Тернопільській області» впроваджується у рамках Проєкту Міністерства соціальної політики України «Модернізація системи соціальної підтримки населення України» консорціумом Оxford Policy Management (Великобританія), до складу якого входять Партнерство «Кожній дитині», Український фонд «Благополуччя дітей» та СОС Кіндердорф Інтернешнл (Австрія), за підтримки Міжнародного банку реконструкції та розвитку. 

Додаткова інформації за тел.: (067) 4580231, e-mail: cherep.perohanych@gmail.com (Тетяна Череп-Пероганич, експертка з комунікацій Проєкту). 

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв'язку з карантинними заходами кількість місць обмежена.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV 

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов'язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Вхід в зал тільки у масках та рукавичках. Дотримання дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

Завдяки пілотному проєкту в інтернатах Тернопільщини поменшало дітей

В межах Проєкту "Реформування закладів інституційного догляду та виховання дітей у Тернопільській області", за період з 1 січня 2019 року по 1 жовтня 2020 року кількість дітей в інтернатних закладах Тернопільщини зменшилась з 1407 до 213 дітей.

Про це під час круглого столу в Укрінформі на тему: "Турбота про дитину: реалії та перспективи. До всесвітнього дня дитини" розповів керівник Проєкту, старший консультант Oxford Policy Management Володимир Кузьмінський.

"На момент реалізації Проєкту, в Тернопільській області було 19 інтернатних закладів, в яких виховувалось, станом на 1 січня 2019 року, 1407 дітей. Станом на 1 жовтня в усіх інтернатних закладах області виховується 213 дітей. Як бачимо, є суттєве зниження",- сказав Кузьмінський.

Він зазначив, що в шести інтернатах кількість дітей, які постійно там перебувають, зменшилась на 55,4%.

"Якщо взяти один конкретний приклад - це Збаражська санаторна школа-інтернат, то там кількість дітей, які перебувають на цілодобовому вихованні, зменшилась на 88%",- додав Кузьмінський.

Як відомо, реформування системи інтернатних закладів у Тернопільській області відбувається в рамках проєкту Міністерства соціальної політики України «Модернізація системи соціальної підтримки населення України», що впроваджується у партнерстві з Тернопільською обласною державною адміністрацією за сприяння Світового банку. Розпочався проєкту 1 січня 2019 року.

Відео: 

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-