Візит делегації НМАУ ім. П.І. Чайковського до КНР: нові вектори розвитку у сфері музичної освіти

Візит делегації НМАУ ім. П.І. Чайковського до КНР: нові вектори розвитку у сфері музичної освіти

Укрінформ
1 лютого 10:00 -Прес-конференція  ректора НМАУ ім. П.І. Чайковського щодо візиту до Китайської Народної Республіки 

Організатор: НМАУ ім. П.І. Чайковського.

Учасники: Максим Тимошенко -  ректор НМАУ ім. П.І. Чайковського, доктор філософії, професор, заслужений діяч мистецтв України;  Ван Дацзюн - Перший секретар Посольства КНР, начальник відділу з питань освіти; Лі Цін - викладач НМАУ ім. П.І. Чайковського; Михайло Мимрик - проректор НМАУ ім. П.І. Чайковського; Лю Тай - другий секретар відділу з питань освіти Посольства КНР в Україні; Олександр Хльобас - головний спеціаліст відділу мистецької і художньої освіти Міністерства культури України.

Довідково. З 19 січня  по 26 січня 2019 року  в Китайській Народній Республіці на запрошення уряду КНР перебувала делегація НМАУ ім. П.І. Чайковського на чолі з нещодавно обраним ректором Максимом Тимошенко.

За підсумками візиту делегації НМАУ до КНР було підписано низку вигідних та перспективних угод про міжнародне співробітництво між Академією та окремими освітніми, мистецькими й державними структурами КНР. 

Також керівництво заводу музичних інструментів компанії «GV» подарувало українській делегації 300 кларнетів.

Візит підготовлено за підтримки Міністерства культури України. Переговорний процес тривав протягом восьми місяців. В українській команді підготовкою й організацією всіх заходів також займалася випускниця НМАУ ім. П.І. Чайковського, кандидат мистецтвознавства, викладач кафедри оперного співу Лі Цінь.

Підсумкові матеріали:

Національна музична академія ім. Чайковського візьме участь у створенні музичного вишу на півночі Китаю

Національна музична академія ім. Чайковського візьме участь у створенні музичного вишу в китайському місті Хеншуй, провінція Хебей.

Про це нещодавно обраний ректор академії Максим Тимошенко розповів на брифінгу в Укрінформі за підсумками візиту делегації вишу до Китаю.

“Ми підписали угоду про співробітництво з одним з найстаріших університетів Китаю у місті Хеншуй. На півночі Китаю немає жодної консерваторії, жодного музичного вишу, тож ми домовилися про створення міжнародної Хеншуйської академії музики та мистецтва разом з університетом Хеншуй, урядом, з урядовою компанією “Економічна зона Хеншуй”, - зазначив ректор.

Він додав, що вперше виш із Європи бере участь у такому партнерстві. "Буде дуже цікава програма, ми будемо наповнювати ії своїми викладачами, до 30% наших викладачів можуть працювати в цій академії", - запевнив Тимошенко.

За його словами, буде споруджено окрему будівлю, і вона буде копією будівлі Національної музичної академії в Києві. Будівництво триватиме два роки.

“Це буде перша в Північному Китаї музична академія. Це серйозна подія, я думаю, на ній будуть присутні два президенти. Там буде до 10 тисяч студентів. Також ми - університет і академія - будемо видавати диплом бакалавра, а студенти можуть їхати навчатися в магістратуру в Україну”, - сказав ректор.

Він повідомив, що керівництво провінції Хебей та міста Хеншуй, представники університету Хеншуй також відвідають Україну. Китайська сторона надасть і матеріальну підтримку Національній музичній академії ім. Чайковського.

У свою чергу, перший секретар Посольства КНР, начальник відділу з питань освіти Ван Дацзюн зазначив, що Національна музична академія ім. Чайковського є провідним вишем в Україні у сфері музичної освіти, і надалі китайська сторона буде сприяти співробітництву між українським і китайськими вишами.

“Ми обов'язково сприятимемо пошуку достойного партнера для Національної музичної академії, щоб розширити співробітництво у підготовці музичних кадрів”, - сказав Ван Дацзюн.

Китайський виробник подарував Національній музичній академії ім.Чайковського 300 кларнетів

Другий у світі виробник музичних інструментів китайська компанія “Hebei Jinyin Musical Instruments Manufacture Group” подарувала Національній музичній академії ім. Чайковського 300 кларнетів.

Про це розповів проректор НМАУ заслужений артист України Михайло Мимрик на брифінгу в Укрінформі за підсумками візиту делегації академії до Китаю.

“Ці 300 кларнетів подаровані академії... Це гарні, якісні інструменти, які будуть мати своє життя в музичному мистецтві”, - сказав Мимрик.

Як зазначалося на брифінгу, за підсумками візиту делегації НМАУ до Китайської Народної Ресбуліки було підписано низку угод про міжнародне співробітництво між Національної музичною академією та окремими освітніми та мистецькими й державними структурами КНР.

При Національній музакадемії ім.Чайковського відкриють Інститут Конфуція

При Національній музичній академії ім. Чайковського буде відкрито Інститут Конфуція.

Такої домовленості досягнуто за результатами візиту делегації вишу в Китай, повідомив на брифінгу в Укрінформі ректор академії Максим Тимошенко.

“Ми відвідали консерваторію в Пекіні, з якою підписали першу угоду про співпрацю. Також ми відвідали Інститут Конфуція і домовилися про відкриття Інституту Конфуція в Національній музичній академії. Це значна подія, тому що в черзі на відкриття таких інститутів стоїть 100 країн. Далі на перспективу може бути відкритий Інститут музики Конфуція, який стане другим у світі - перший знаходиться в Данії”, - розповів він.

За словами Тимошенка, очолить Інститут Конфуція при НМАУ випускниця, а нині викладач музакадемії Лі Цін.

У свою чергу Лі Цін поінформувала, що до вивчення китайської музики в Інституті Конфуція зможуть долучитися студенти не лише музакадемії, й інших вишів, а також учні музичних шкіл. Крім того, було досягнуто домовленості між Національною музакадемією і Пекінською консерваторією про створення спільної вистави.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-