Захисти своє право на землю! Ветерани АТО оголошують про попереджувальну мирну акцію у столиці

Захисти своє право на землю! Ветерани АТО оголошують про попереджувальну мирну акцію у столиці

Укрінформ
10 січня, 14.00 - Чому блокується право учасників АТО на першочергове безоплатне отримання земельних ділянок і як бійці збираються цьому протистояти.

Організатор:  ГС "Всеукраїнське об'єднання учасників АТО "Українці-разом!".

Учасники: Віктор Толочко - Голова Національного комітету ветеранів війни, волонтерів та учасників АТО України; Руслан  Руденко - голова правління ГС "Всеукраїнське Об'єднання учасників АТО "Українці-разом!"; представники  провідних громадських об'єднань учасників АТО.

Коротко. Ветерани АТО повідомляють, що 10 січня о  9.30 розпочинають попереджувальну акцію під Кабміном і закликають підтримати їх.  Захисники Вітчизни наголошують,  що до цього вимушеного кроку вдаються через ускладнення ситуації на місцях з першочерговим безоплатним отриманням земельних ділянок. Причина блокування цих прав, на думку учасників "круглого столу", лежить насамперед у законодавчій площині і, зокрема, пов'язана  з положеннями  Постанови КМУ № 413 від 07.06.17 р. Так, 21 вересня минулого  року за участі багатьох громадських об'єднань учасників АТО було проведено прес-конференцію з висвітлення цієї проблеми. За результатами інформаційного заходу  було прийнято рішення та озвучено Колективне звернення до Кабінету Міністрів України з вимогою скасувати Постанову № 413 як таку, що, на думку організаторів "круглого столу",  порушує Конституцію України, Земельний кодекс України, інші законодавчі акти України. Звернення також передано до канцелярії КМУ.  

Оскільки така Постанова скасована не була, - коментують бійці, - незабаром відбулося мирне зібрання учасників АТО під Кабміном, підтримане мирними акціями в регіонах України, за результатами яких бійцям пообіцяли внести зміни до такої Постанови. Однак тривалий бюрократичний процес узгодження проекту змін до згадуваного документа не приніс. Крім того, заявляють учасники АТО, не поліпшив, а лише загострив ситуацію і викликав збурення  серед бійців законопроект №7363, внесений на розгляд парламенту у грудні 2017 р.

Відтак організатори "круглого столу" мають намір передати владі напрацьовані юристами Громадської спілки учасників АТО варіанти швидкого розв'язання земельного питання, а також публічно встановити граничні терміни щодо їхнього запровадження.

Водночас бійці наголошують на  мирному характері громадської акції і попереджають про неприпустимість використання будь-якої партійної символіки чи гасел.  

Підсумкові матеріали:

Учасники АТО просять вирішити питання щодо безоплатного отримання земельних ділянок

Ветерани АТО 10 січня провели попереджувальну акцію під Кабміном з метою привернути увагу громадськості до проблеми із безоплатним отриманням земельних ділянок. 

Про це на прес-конференції в Укрінформі повідомив голова правління громадської спілки "Всеукраїнське об'єднання учасників АТО "Українці разом" Руслан Руденко.

 "Нами були проведені відповідні дії біля Кабміну України. Сьогоднішня акція... була спланована як попереджувальна акція", - розповів він.

За словами учасників прес-конференції, попередньо усі юридичні інструменти вирішення проблеми було вичерпано, саме тому учасники АТО вирішили провести попереджувальну акцію у столиці.

Як вважають організатори акції, ускладнення ситуації на місцях з першочерговим безоплатним отриманням земельних ділянок пов'язане із постановою КМУ №413 від 07.06.2017 р.

Крім того, ще до проведення акції протесту організатори заходу подали колективне звернення з вимогою скасувати згадану постанову до канцелярії КМУ.

" Завтра (11 січня - ред.) буде засідання Кабінету міністрів, і наша вимога чітка - вирішити проблему із землею. Якщо цієї вимоги немає - ми робимо всеукраїнську акцію-підтримку зміни цієї постанови. Ми звертаємось до Кабміну, до Прем'єр-міністра України і сподіваємось, що здоровий глузд переможе, тому що ми за конструктив, результат і справедливість", - додав Руденко.

Відео з круглого столу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-