IT-ринок презентує: вигоди  сучасних  ІT-рішень у бухобліку, закупівлях та управлінні кадрами

IT-ринок презентує: вигоди сучасних ІT-рішень у бухобліку, закупівлях та управлінні кадрами

Укрінформ
19 грудня, 10.00 - ІT-рішення для сучасного підприємства: бухоблік, закупівлі, управління кадрами.

Організатор: компанія  IT-Enterprise.

Учасники: Марія Галелюка - керівник проекту MASTER:Бухгалтерія; Антон Припіченко - керівник тендерного майданчика SmartTender.biz.

Модератор: Інна Єщенко. 

Коротко. У 2016 році IT-індустрія України з оборотом в 2,5 млрд доларів вийшла на друге місце в експортних сервісах і на третє  - в загальному списку експорту. За підрахунками аналітиків DOU.ua, у 2017 році ІТ-галузь зросла на 27%. Українські ІТ-продукти стають якіснішими та популярнішими  як у світі, так і в Україні зокрема. ІТ-ринок України презентує нові рішення: для автоматизації підприємств, ведення обліку, закупівель. 

Під час прес-конференції  спікери обговорюватимуть питання, як українське підприємство може конкурувати на ринку за рахунок використання сучасних IT-рішень, а також порушать інші проблеми застосування інформаційних технологій у бізнесі.

Підсумкові матеріали:

ІТ-галузь торік була на третьому місці у загальній структурі українського експорту - експерт

ІТ-галузь у 2016 році зайняла третє місце у загальній структурі експорту товарів з України.

Про це на прес-конференції в Укрінформі сказав керівник тендерного майданчика SmartTender.biz. Антон Припіченко.

"У 2016 році в Україні (it-галузь - ред.) з оборотом 2,5 млрд дол. зайняла 2 місце за експортом сервісів та 3 місце серед загального експорту товарів з України. Це говорить про те, що ІТ є серйозним напрямком в Україні, у який треба інвестувати і якому держава має надавати серйозну підтримку", - підкреслив Припіченко.

За його словами, держава справді почала вкладати сили у розвиток ІТ, це можна помітити завдяки відкриттю нових сервісних центрів.

"Ми можемо дуже легко отримати адміністративні послуги, це система державних закупівель РroZzoro", - зазначив експерт.

В Україні уже є власні ІТ-рішення, що дозволять замінити російський 1С - експерт

В Україні поступово з'являються якісні ІТ-рішення, що дозволять замінити російську програму для бухгалтерського обліку 1С.

Про це на прес-конференції в Укрінформі сказав керівник тендерного майданчика SmartTender.biz. Антон Припіченко, повідомляє кореспондент агентства.

"Цього року ми наклали санкції на програмне забезпечення, що походить з країни-агресора. Що це означає для сектору ІТ? Це означає, що українські компанії можуть розробити новий якісний продукт. Прикладом є проект MASTER:Бухгалтерія", - сказав Припіченко.

За словами керівниці проекту MASTER:Бухгалтерія Марії Галелюки, українське програмне забезпечення уже викликало зацікавленість на ринку - особливо, у бюджетній сфері.

"На ринку України присутні багато гравців, але не всі пропонують комплексні рішення. На сьогодні споживачі зацікавлені у тому, щоб програмне забезпечення забезпечувало автоматизацію бухгалтерського, податкового обліку, управлінського обліку. Вони зацікавлені, щоб програмне забезпечення можна було розширювати до управління персоналом, розрахунку заробітної плати, автоматизації документообороту і т.д.", - зазначила Галелюка.

Вона наголосила, що розробка комплексного рішення може зайняти не один рік. У 2018 році на ринку будуть присутні компанії, які вже мають готові рішення і зможуть їх розширити до того чи іншого функціоналу.

У найближчі 5 років український SmartTender.biz. може почати працювати і в інших країнах

Український тендерний майданчик SmartTender.biz. може у найближчі п'ять років з'явитися в інших країнах. Перший контракт вже був підписаний із Білоруссю.

Про це на прес-конференції в Укрінформі сказав керівник тендерного майданчика SmartTender.biz. Антон Припіченко, повідомляє кореспондент агентства.

"У наших планах на найближчі 5 років - виведення українського продукту на закордонні ринки. У нас є перші результати, у 2016 році ми уклали 1 договір із Білоруссю. Система успішно пропрацювала цілий рік. Конкуренція така ж висока, як в Україні", - зазначив Припіченко.

За його словами, нині ведеться робота із низкою інших країн. Для цього необхідно не просто перевести продукт на іншу мову, а й вивчити особливості бізнесу у тій чи іншій державі.

"Крім того, у 2018 році ми почнемо інтеграцію закупівельної системи і системи для ведення бухгалтерського обліку", - додав Припіченко.

Ринок комерційних тендерів росте на 15% за рік - керівник SmartTender.biz.

Ринок комерційний тендерів в Україні зростає на 15% за рік. У середньому на один тендер приходить близько 4 учасників.

Про це на прес-конференції в Укрінформі сказав керівник тендерного майданчика SmartTender.biz. Антон Припіченко, повідомляє кореспондент агентства.

"Що таке комерційний тендер? Наприклад, Київхліб може купити борошно на конкурентній основі. Ринок досить великий. Конкуренція навіть більше, ніж у держсекторі, в середньому бере участь 4 учасники на кожному тендері. Приріст комерційного ринку становить приблизно 15% за рік. Згідно з відгуками учасників, їх усе влаштовує", - сказав Припіченко.

За 2017 рік було проведено торгів на закупівлю на 37 млрд грн, а на продаж - 34 млрд грн.

"Раніше люди думали: куди я можу продати свій товар. Сьогодні ж досить зайти на сайт, на якому опубліковано потреби комерційних підприємств України. Не треба шукати, не треба витрачати час. Цей ринок поки що не настільки великий, як державний, але цифри теж досить хороші", - додав Припіченко.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-