Програма

Програма "Доступне житло". Чи виправдовує сподівання громадян і скількох ощасливить новими домівками?

Укрінформ
4 грудня, 13.00 - Громадські організації просять владу профінансувати "Доступне житло" у 2018 році.

Організатор: ГО  "Київська міська спілка ветеранів АТО".

Учасники: Антон Колумбет - заступник голови громадської організації "Київська міська спілка ветеранів АТО"; Юлія Дрюк-Ілляшенко - голова правління громадської організації "Мій.Дім.UA"; Олександра Абоімова - вимушено переміщена особа з міста Донецька, учасник програми "Доступне житло".

Коротко. Під час прес-конференції журналісти отримають відповідь на запитання: чи потрібна українцям, зокрема учасникам АТО і внутрішньо переміщеним особам, програма "Доступне житло", наскільки корисна вона для пересічних громадян та які сподівання вони покладають  на перспективи державної підтримки у вирішенні їхнього житлового питання?

Буде надано інформацію про кількість осіб, які протягом першого тижня реєстрації виявили бажання взяти участь у програмі "Доступне житло" і зареєструвалися для участі у програмі.

Представники неурядових організацій звернуться до державної влади з пропозицією щодо необхідності фінансування програми доступного житла у 2018 році.

Підсумкові матеріали:

Представники громадських організацій звернулися до влади з проханням про фінансування програми "Доступне житло"  у 2018 році

Представники неурядових організацій звернулися до державної влади з пропозицією про необхідність фінансування програми "Доступне житло" у  2018 році.

Про це заявила на прес-конференції в Укрінформі голова правління громадської організації "Мій.Дім.UA" Юлія Дрюк-Ілляшенко.

"Ми зачепилися за програму як за надію мати будинок, мати майбутнє для своїх дітей. Але, на жаль, 5-6 квартир для Києва, де тисячі переселенців - це дуже мало. Ми хочемо, щоб нас почули, і держава виділила належне фінансування" , - сказала вона.

За її словами, зараз проблема в тому, що люди змушені ризикувати своїм життям і повертатися через те, що вони не можуть знайти гідну роботу, оплачувати оренду житла.

У свою чергу, вимушено переміщена з міста Донецька учасник програми "Доступне житло" Олександра Абоїмова зазначила, що зараз, на жаль, відсутнє іпотечне кредитування на житло. "У більшості переселенців немає всієї суми для внесення на половину вартості квартири. Велика частина людей не має грошей, бо лише одиниці змогли там продати щось, і зараз цих копійок не вистачає на половину оплати житла", - сказала вона.

Дрюк-Ілляшенко повідомила, що громадські організації звернулися до влади з проханням про те, щоб у  наступному році для переселенців була надана іпотека під 7 відсотків. "Це набагато легше для переселенців і учасників АТО, ніж знайти 50 відсотків на оплату квартири. Ми готові заплатити більше, але ми хочемо придбати вже зараз квартири".

У Києві у житловій черзі стоять понад 2,3 тисячі учасників АТО 

У Києві у черзі на поліпшення житлових умов стоїть на сьогодні 2312 учасників АТО.

Про це повідомив на прес-конференції в Укрінформі заступник голови громадської організації "Київська міська спілка ветеранів АТО" Антон Колумбет.

"По місту Київ в черзі на поліпшення житлових умов стоїть на сьогодні 2312 учасників АТО.  По всій Україні це приблизно 100 тисяч, а програма "Доступне житло" - це той інструмент, який може допомогти у цьому", - сказав він. 

Колумбет звернув увагу на те, що у цьому випадку не йдеться про отримання безкоштовної квартири, яке, по суті, прописане в законі про статус ветеранів війни та гарантії їх соціального захисту. "Навпаки, ми розуміємо, що в країні скрутна економічна ситуація, і ми самі шукаємо шляхи вирішення квартирних питань з мінімальними витратами державного або міських бюджетів", - підкреслив активіст.

Він закликав Президента з проханням включити програму "Доступне житло" в перелік соціальних ініціатив для учасників АТО, уряд - цей проект профінансувати, до народних депутатів - з проханням "перейти від піару при ухваленні бюджету, в якому програма "Доступне житло" буде гідно профінансована".

Як наголосив Колумбет, соціальні гарантії  - це певна винагорода за життя, за здоров'я бійців. "Війна - це робота, яка має гідно оплачуватись, щоб підвищити престиж військової служби. А підвищення престижу - це шлях до перемоги. Ми не маємо заганяти в армію, ми маємо досягти рівня коли молодь буде мріяти потрапити в армію", - підкреслив представник ГО. 

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-