Світла пам'ять. Урочисті заходи з нагоди роковин Василя Сліпака

Світла пам'ять. Урочисті заходи з нагоди роковин Василя Сліпака

Укрінформ
27 червня, 15.00 - Урочисті заходи з нагоди роковин Василя Сліпака - видатного українського оперного співака, патріота, волонтера, учасника АТО.

Учасники: Орест Сліпак - рідний брат загиблого; Сергій Проскурня - режисер і продюсер.  

Довідково. 29 червня 2016 року на Луганщині Василь отримав поранення не сумісні з життям. До роковин смерті митця заплановані пам'ятні заходи у Львові.

Підсумкові матеріали:

У Львові до річниці загибелі Василя Сліпака пройде триденний музичний марафон 

У Львові з 29 червня по 1 липня пройде музичний open-air марафон пам’яті загиблого в АТО відомого оперного співака Героя України Василя Сліпака «W LIVE. Тихі дні любові і музика миру».

Про це сказав режисер і продюсер Сергій Проскурня на прес-конференції в Укрінформі, повідомляє кореспондет агентства.  

"29 червня виповнюється річниця загибелі цієї видатної людини. І ми з Орестом Сліпаком, братом загиблого героя, вирішили розказати, яким буде вшанування його пам’яті в Україні", - сказав Проскурня.

За словами Ореста Сліпака, пам'ятні заходи проходитимуть у різних країнах - Франції, Польщі, США тощо. В Україні кожен день триденного марафону буде присвячений окремій галузі музичного мистецтва: хоровій, фортепіанній та оперній музиці. Організатори обіцяють не лише виступи найкращих музикантів Європи та України, а й різноманітні локації. Усі місця, де лунатиме музика, пов’язані із життям і творчістю Василя Сліпака - оперного співака зі світовим ім’ям, який загинув від кулі снайпера на фронті влітку 2016 року.

Розпочнеться марафон 29 червня о 10:00 у храмі Святих Верховних Апостолів Петра і Павла у Львові святою літургією за участю квінтету гарнізонного храму. Цього дня також відбудеться презентація CD-диску «Співає Міф», який випустила агенція «PRO production Ukraine». До платівки увійшли записи з найважливіших, доленосних виступів співака з 1995 року, у тому числі виконання моноопери Олександра Козаренка на тексти Михайля Семенка «П’єро мертво петлює», які Василь виконував контртенором. Останнім треком є запис пісні «Ніч яка місячна», записаний співаком-воїном в шанці, на передовій війни проти російської агресії, за кілька днів до загибелі.

За словами Ореста Сліпака, окремою подією «W LIVE. Тихі дні любові і музика миру»  стане прем’єра документального фільму «Міф», який розповідає про життя і загибель Василя Сліпака, про його вчителів і талант, якому немає рівних. Фільм покажуть не лише в Україні, а й у різних країнах світу, проте прем'єра відбудеться у Львові.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-