Майстерня дитячого часопису. Нагородження лауреатів Всеукраїнського конкурсу на краще періодичне видання для дітей та юнацтва

Майстерня дитячого часопису. Нагородження лауреатів Всеукраїнського конкурсу на краще періодичне видання для дітей та юнацтва

Укрінформ
1 червня, 12.00 - Церемонія нагородження лауреатів  Всеукраїнського конкурсу на краще періодичне видання для дітей та юнацтва.

Організатор: Державний комітет телебачення і радіомовлення України.

Учасники:  Богдан Червак - перший заступник Голови Держкомтелерадіо України; Тетяна Кондратенко - головний редактор газети “Я сам/а”; Леся Пилип’юк-Диркавець - редактор часопису «Дзвіночок»; Олександр Сич - голова Івано-Франківської обласної ради; Оксана Тебишевська - заслужена вчителька України, член НСПУ; Лариса Недін - член НСПУ;  Петро Перебийніс - письменник; автори та читачі журналу, вихованці інформаційно-творчого агентства «Юн-прес» Київського палацу дітей та юнацтва.

Коротко. Всеукраїнський  конкурс на краще періодичне друковане видання для дітей та юнацтва започатковано в 2007 році з метою сприяння розвитку дитячої періодики, удосконалення традицій випуску періодичних друкованих видань для юних читачів, підвищення ролі друкованих ЗМІ у вихованні  підростаючого покоління, популяризації сучасних технологій художнього оформлення та поліграфічного виконання періодичних друкованих видань для дітей та юнацтва. 

Підсумкові матеріали:

Держкомтелерадіо нагородило переможців конкурсу на краще періодичне видання для дітей та юнацтва 2016 року

Церемонія нагородження лауреатів Всеукраїнського конкурсу на краще періодичне видання для дітей та юнацтва, який започаткував і щороку проводить Держкомтелерадіо, відбулася сьогодні в Укрінформі. 

Кращим виданням для дітей 2016 року став дитячий журнал "Дзвіночок", повідомляє кореспондент Укрінформу. 

Також Держкомітет відзначив грамотою редактора газети "Я сам/а" Тетяну Кондратенко

"Це велика честь - відзначити сьогодні державними нагородами видання, які не просто існують як факт в Україні, але давно відіграють позитивну роль у формуванні національної свідомості українців, є окрасою української культури і літератури", - підкреслив на церемонії перший заступник голови Державного комітету телебачення і радіомовлення Богдан Червак.

Він зазначив, що журі конкурсу фактично одностайно проголосувало за ці два видання, попри всі дискусії і різні думки, бо "їх рівень такий, що не відзначити їх державними нагородами було просто неможливо". 

Червак вручив диплом переможця Всеукраїнського конкурсу за краще періодичне друковане видання для дітей 2016 року журналу "Дзвіночок" і почесну грамоту Держкомтелерадіо - редактору газети "Я сам/а" Тетяні Кондратенко за внесок у розвиток дитячої періодики та активну участь у вихованні юного покоління. 

Він також висловив подяку голові Івано-Франківської обласної ради Олександрові Сичеві, який є одним із співзасновників (разом із трудовим колективом редакції) журналу "Дзвіночок", за підтримку українського слова, української мови і української культури. 

"Він знаходить час займатися такою благородною справою. Це говорить про нього як про людину, яка думками - у майбутньому, яка дуже добре розуміє, що те, що він робить сьогодні, дасть плоди завтра і післязавтра. Саме на цьому формується українська нація і Українська держава", - підкреслив Червак.

Своєю чергою Сич запевнив, що обласна рада все робить для того, щоб журнал існував у нормальних умовах - цього року редакція отримала нове, відремонтоване приміщення, і з року в рік збільшується фінансова підтримка журналу - цьогоріч це 350 тис. грн. 

"В області з року в рік великі кошти виділяються на підтримку книговидання. В цьому році це 1,850 млн - на підтримку видання наших місцевих авторів. Крім журналу "Дзвіночок", у нас є журнал "Перевал", обласна газета "Галичина", комунальне обласне телебачення "Галичина", - сказав голова Івано-Франківської облради.

Він вручив редактору часопису "Дзвіночок" Лесі Пилип'юк-Диркавець найвищу обласну нагороду - медаль "За заслуги перед Прикарпаттям", а також сертифікати на отримання нового комп'ютера і нового комплекту меблів для редакції.

Як зазначила редактор часопису "Дзвіночок", журнал прагне бути не тільки красивим і яскравим, а й цікавим і змістовним, він запланував ще більше гарних оповідань, казок і віршів для дітей всієї України у цьому і наступних роках. 

Редактор газети "Я сам/а" Кондратенко нагадала, що їхня дитяча газета для саморозвитку починалася зі сторінки "Вечірнятко" у відомій газеті "Вечірній Київ", а невдовзі відзначатиме своє 20-річчя. Це вже яскрава, кольорова газета, яку читають не тільки діти, а й учителі, вихователі, працівники освіти, зазначила вона. 

Відео із заходу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-