Ближче до Піднебесної. Стартує мистецький проект “Легенди Храму Шаолінь”

Ближче до Піднебесної. Стартує мистецький проект “Легенди Храму Шаолінь”

Укрінформ
23 травня, 13.00 - Міжнародний проект “Легенди Храму Шаолінь”.

Організатор: ТОВ “Кислород”.

Учасники: Ши Ян Ву (Андрій Старовойт) – посол доброї волі монастиря Шаолінь, засновник та Вчитель школи бойових мистецтв «Пересвіт», засновник першого українського виду спорту — фрі-файту, президент Міжнародної та Всеукраїнської федерацій «Фрі-файту», майстер тай дзи цюань і традиційного Шаоліньського кунг фу; Сергій Назаренко – автор проекту «Легенди храму Шаолінь», автор та організатор бойового шоу «Колізей»; Юрій Стельмащук – директор Міжнародного конгрес-центру «Український дім», президент Української федерації «Еліт-файту»; Юлія Шиленко - головний зберігач Національного музею Тараса Шевченка, завідувач відділу в Художньому музеї Тараса Шевченка в Пекіні; Олеся Тарасенко – засновниця порталу LuckyUkraine, виконавчий директор Всеукраїнського об’єднання організацій роботодавців санаторно-курортних та оздоровчих закладів, модератор; Олена  Колос  – президент Інституту дипломатії та міжнародного партнерства (IDIP); Алан Юй - віце-президент Китайської академії живопису та каліграфії в Пекіні, директор Художнього музею Тараса Шевченка в Пекіні; Ши Яцзюнь - директор від китайської сторони Інституту Конфуція Київського національного лінгвістичного університету, доктор політичних наук, доцент; Алеся  Шебанова – партнер проекту, директор готелю «Adria»; Сергій  Шаблій  – партнер проекту, виконавчий директор Мережі фітнес-клубів СпортЛенд; Олена  Салиста  – медійний партнер проекту, засновник та шеф-редактор журналу «Дипломат».

Коротко. “Легенди Храму Шаолінь” - унікальний міжнародний культурний і мистецький проект соціального спрямування, який за підтримки Китайської Народної Республіки вперше стартує в Україні та світі. 

Підсумкові матеріали:

Виставка експонатів з храму Шаолінь відкриється до 25-річчя дипломатичних відносин між Україною і Китаєм

Виставка експонатів з легендарного храму Шаолінь 20 липня відкриється в Українському домі з нагоди 25-ї річниці встановлення дипломатичних відносин між Україною та Китаєм.

Як розповів під час прес-конференцї в Укрінформі автор проекту "Легенди храму Шаолінь" Сергій Назаренко, вперше за 1,5 тис. років існування китайської святині її реліквії покажуть закордоном. Допоміг домовитися про це з керівництвом монастиря  українець Ши Ян Ву (Андрій Старовойт). Він став  першим інземцем, якого після 20 років тренувань прийняли в шаолінські монахи.

"Виставка розповідатиме про історію храму, який  вважається одним з найстаріших і є батьківщиною бойового мистецтва кунг-фу. Ми продемонструємо китайські предмети старовини та спробуємо цікаво показати людям етапи підготовки монахів, які тренуються 25 років", - розповів він.

На виставці покажуть чашки, амфори, панно, зброю, а також інші речі монахів, які вціліли після останнього спалення храму британськими солдатами у 1928 році. Її відкриття відбудеться за участю перших осіб обох держав. 

Відвідувачів виставки чекатиме серія майстер-класів з шаолінської медицини, бойових мистецтв. Також вони зможуть познайомитися з етапами підготовки монахів і методами їхніх тренувань.

По завершенню офіційного відкриття в Палаці спорту відбудеться шоу за участю ченців храму і змагання між представниками  шаолінських шкіл з командою українських спортсменів.

Директор Українського дому Юрій Стельмащук наголосив, що відкриття цієї виставки є важливим заходом в українсько-китайських відносинах, оскільки бізнес і політика завжди починаються з поваги один до одного.  

"Сьогодні народ Китаю показав, що вони брати не на словах, а на ділі. За 25 років Китай не розірвав жодного договору з українським народом - це знак надійності і партнерства. Ця виставка буде іще однією підвалиною надійності відносин України та Китаю", - зазначив він. 

З жовтня поточного року виставка експонатів з храму Шаолінь розпочне турне. Протягом 60 місяців  старовинні речі шаолінських монахів зможуть побачити жителі 12 країн світу.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-