Міжнародний літературний конкурс

Міжнародний літературний конкурс "Гранослов" підбиває підсумки

Укрінформ
9 лютого о 13.00 відбулася прес-конференція на тему: "Підведення  підсумків та оголошення реатів Міжнародного літературного конкурсу "Гранослов".  (Зала 1)

Організатор: Національна спілка письменників України.

Учасники: Михайло Сидоржевський - голова Національної спілки письменників України;  Володимир Даниленко - голова Київської організації НСПУ; Леся Мудрак-Ковалів - секретар по роботі з молодими авторами НСПУ, а також письменники - В'ячеслав Медвідь, Володимир Цибулько та лауреати конкурсу.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Підсумкові матеріали:

Літературний конкурс "Гранослов" назвав переможців

Міжнародний літературний конкурс "Гранослов" поновив свою роботу і після восьмирічної перерви знову визначив своїх переможців.

Про це сказав на прес-конференції в Укрінформі голова Національної спілки письменників України Михайло Сидоржевський.

"1991 року, на зорі нашої незалежності, з ініціативи тодішнього голови Національної спілки письменників України Юрія Михайловича Мушкетика було започатковано літературний конкурс, мета якого - залучення молоді до літературної творчості. Цей гарний, благородний почин діяв впродовж багатьох років, але 8 років тому конкурс було припинено. Але за ті часи дуже багато молодих пройшло через сито "Гранослова", це був бренд. У числі переможців першої каденції були Сергій Жадан, Ірена Карпа, Іван Скиба і ще десятки авторів, які сьогодні є окрасою українського літературного процесу", - нагадав Сидоржевський.

За його словами, Спілка письменників сьогодні потребує нових талантів, молодої крові, і вона багато надій покладає на "Гранослов", на який нині надійшло 525 робіт, з-поміж них багато надзвичайно талановитих.

"Конкурс "Гранослов" 2015-2016 фактично завершився. Залишається тільки офіційна церемонія нагородження. Стежте за оголошеннями - скоро стартуватиме "Гранослов"- 2016-2017" - сказав Сидоржевський.

Куратор конкурсу, секретар по роботі з молодими авторами НСПУ Леся Мудрак оголосила імена лауреатів. Це Ігор Астапенко, Єлизавета Жарікова, Ігор Мітров, Андрій Дацків, Андрій Тужиков - у номінації "Поезія". А також Юлія Василенко, Яна Онишкевич, Артем Сопронюк, Павло Хоменський, Ольга Скосаренко - у номінації "Проза". Їхні твори вийдуть окремими виданнями до кінця цього року. Також буде надрукована антологія творів дипломантів "Гранослова".  

Церемонія нагородження відбудеться наприкінці березня у Києві.

Леся Мудрак нагадала також, що у журі "Гранослова" - три лауреати Національної премії ім. Т.Г.Шевченка - це Василь Герасим'юк, В'ячеслав Мевідь, Анатолій Кичинський, а також голова Київської організації НСПУ Володимир Даниленко та інші відомі письменники. Вона зазначила, що партнери конкурсу - видавництво "Самміт-Книга" та Фонд "Діаспора", конкурс проводиться під патронатом Міністерства молоді і спорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-