Презентація проекту «Новий Донбас»

Презентація проекту «Новий Донбас»

Укрінформ
13 листопада 13.00    відбулася презентація  проекту «Новий Донбас». (Зала 1)
 
Проект "Новий Донбас" закликає долучитися до відновлення шкіл на Сході України
 
Проект "Новий Донбас", що стартував у жовтні, допоміг відбудувати на Донбасі поки що одну зруйновану школу. Та команда громадських активістів з Києва, яка реалізує цей проект, має надію, що їхню ініціативу підтримають - і таких команд стане більше. 
Про це сказала керівник проекту - кінорежисер, що, зокрема, працює у відомому кінопроекті "Вавілон'13",  Лариса Артюгіна під час презентації "Нового Донбасу" в Укрінформі.
 "Наша мета - подолати велику біду в країні, руйнацію на Сході, змінити ставлення між людьми Сходу і Заходу України. Проект, що народився спонтанно, простий - знайти об'єкти, які постраждали, і надати їм допомогу. Ми разом з місцевою громадою відроджуємо школу в місті Миколаївка Донецької області і сподіваємося, що наш проект стане масштабним, що ми знайдемо партнерів, і таких команд, як наша, буде більше, аби відновити ще 5, а краще - 20 шкіл на Донбасі", - сказала Артюгіна.
За її словами, все в проекті складалося поступово, до ідеї, щоб діти повернулися до повноцінного навчання у відбудованій школі, на всіх етапах долучалися волонтери, отримали фінансування від інвест-компаній, підтримку Програми розвитку ООН в Україні. Громадські та культурні активісти діяли у двох напрямках: допомагали місцевим жителям відбудовувати зруйновану школу та проводили культурну програму. Крім будівельних матеріалів, дітям привезли, зокрема, фарби, мольберти, організували художню та кіностудію, з ними працювали психологи. 
 Учасниця проекту, акторка Київського Молодого театру Римма Зюбіна привезла фільм - дитячий мюзикл "Трубач" Анатолія Матешка. Вона організувала дітям поїздку до Ужгорода та Мукачевого. "Нам не треба ділити людей на Схід і Захід. І якщо на державному рівні ми не маємо ідеологічної програми, повинна існувати така взаємодопомога і такі обміни, щоб діти збагатилися знанням мови і культури, подружилися між собою", - сказала Римма Зюбіна, додавши, що скрізь у поїздці вони знаходили підтримку і сприяння доброзичливих і щедрих людей.
Завуч з виховної роботи Миколаївської СШ №3 Ольга Бакуха розповіла, наскільки змінилася школа після приїзду волонтерів з "Нового Донбасу", зокрема відбудовано геть зруйнований актовий зал, у школі з'явилися нові комп'ютери, а головне - змінилися діти, їхнє життя стало набагато цікавішим. "Цей проект - як другий день народження. Це дуже гарна ініціатива, дуже важлива. Якщо є можливість, цей проект треба продовжувати", - підкреслила Ольга Миколаївна.  
А головний менеджер проекту - актор, активіст Олександр Фоменко зазначив: "Донбас - це наша територія, і ми маємо нести за неї відповідальність. Саме такі проекти мають допомогти налагодити діалог з цим регіоном, адже це зовсім на краю - ніхто туди не доїжджає". Він висловив переконання, що цей проект триватиме. 
 Як зазначалося, поїздка команди "Нового Донбасу" до м. Миколаївка Донецької області відбулася завдяки партнерам проекту, які забезпечили школу необхідними будматеріалами, меблями і технічним обладнанням, - інвестиційній компанії Horizon Capital та компанії KM Core. Проект реалізовується за підтримки Програми розвитку ООН в Україні та Світового Конгресу Українців.
 
Відео з прес-конференції:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-