Круглий стіл:

Круглий стіл: "Новий імідж українського війська"

Укрінформ
13 жовтня 11-00    відбулося засідання «круглого столу»  на тему:  «Новий імідж українського війська». (Зала 2)

13 жовтня, об 11-00 відбулося засідання «круглого столу»  на тему:  «Новий імідж українського війська». (Зала 2)

Організатори: Український інститут національної пам'яті.

Учасники: Володимир Безкоровайний - віце-адмірал, екс-командувач Військово-Морських Сил України; Ігор Лосєв - доцент Національного університету «Києво-Могилянська академія; Сергій Джердж - голова Громадської Ліги Україна-НАТО; Віталій Гайдукевич - ведучий програми «Час Новин» П'ятого каналу; Павло Гай-Нижник - історик; Кирило Галушко - голова Наукового гуманітарного товариства; Володимир В'ятрович - голова Українського інституту національної пам'яті; Олекса Руденко - голова громадської організації Департамент воєнно-культурної антропології; Микола Чмир - член Українського Геральдичного Товариства; Анатолій Грива - голова Ради козацьких отаманів України та ін.

Обговорювалися питання:
Сучасний стан з найменуваннями, військовою символікою, геральдикою і традиціями в Збройних силах України.
Українські військові традиції та символіка: історичний аспект.
Досвід та перспективи оновлення іміджу українського війська.

Підсумкові матеріали:

Проведення воєнних операцій не в компетенції міністра оборони  - експерт

Міністр оборони України не повинен проводити воєнні операції, він може бути цивільною людиною. Таку думку висловив  екс-командувач Військово-Морських Сил України, віце-адмірал Володимир Безкоровайний  у розмові з кореспондентом Укрінформу.
«За своїм статусом міністр оборони України повинен займатися політичними, економічними питаннями формування та забезпечення армії, а Президент і начальник Генерального штабу займаються керівництвом армії у бойових умовах», - сказав Безкоровайний.   Він додав, що саме начальник Генштабу повинен нести всю відповідальність, аж до кримінальної, за все, що відбувається на полі бою.  
Тому, за словами експерта, міністр оборони може бути не військовою людиною, а цивільною, і на неї слід покласти відповідальність за забезпечення і формування Української армії.
На думку Безкоровайного, нинішній рівень фахової підготовки вищого командування Збройних Сил є доволі низьким. «Ці люди виросли від лейтенантів до генерал-полковників за умов, коли 23 роки наша армія не проводила військових операцій, вони не пускали бойових ракет, не проводили жодного стратегічного навчання», - наголосив Безкоровайний.
За його словами, якщо ж новий міністр оборони знову займатиметься керуванням військ, то у Збройних Силах можуть отримати ту ж саму проблему, що і у випадку з Гелетеєм.


Відео з прес-конференції:




 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-