Глави МЗС України та Швейцарії обговорили Саміт миру - підготовка вже на завершальному етапі

Глави МЗС України та Швейцарії обговорили Саміт миру - підготовка вже на завершальному етапі

Укрінформ
Міністри закордонних справ України та Швейцарії Дмитро Кулеба й Ігнаціо Кассіс обговорили підготовку до Глобального саміту миру.

Про це глава української дипломатії повідомив у соцмережі X, передає Укрінформ.

«Перебуваючи на Конференції з відновлення України в Берліні, я зустрівся з Ігнаціо Кассісом. Я подякував Швейцарії за те, що вона проклала шлях для міжнародних зусиль з відновлення України ще в Лугано, а також за її постійну активну участь», – зазначив глава МЗС.

Кулеба поінформував, що зосередився зі швейцарським колегою на підготовці Саміту миру, яка зараз перебуває на завершальній стадії.

«Наші дипломатичні команди цілодобово працюють, щоб саміт пройшов успішно», – підкреслив міністр.

Читайте також: Глава МЗС Швейцарії пояснив, чому Росію не запросили на Саміт миру

Як повідомлялося, Глобальний саміт миру відбудеться 15-16 червня у Швейцарії в містечку Бюргеншток. Очікується, що участь у ньому візьмуть глави держав та урядів з усіх континентів.

Президентка Швейцарії Віола Амгерд заявила, що у Саміті візьмуть участь щонайменше 90 країн, з яких половина представляють так званий Глобальний Південь - Південну Америку, Африку, Близький Схід та Азію.

Дмитро Кулеба наголошував, що у Москві через Саміт миру панує істерична атмосфера, адже на кону - російський міф про нібито поділ світу на Європу та Америку, які підтримують Україну, та решту світу, що підтримує Росію.

Українська формула миру – дипломатичний механізм, який пропонує держава для досягнення справедливого закінчення розв’язаної Росією війни.

Сьогодні у Берліні відбувається міжнародна конференція з відновлення України.

Фото: Сомережа Х / @DmytroKuleba

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-