Польща може поділитися з Україною своїми технологіями та досвідом євроінтеграції - Сікорський

Польща може поділитися з Україною своїми технологіями та досвідом євроінтеграції - Сікорський

Укрінформ
Варшава хоче взяти участь у відновленні України, готова ділитися своїми технологіями, а також досвідом євроінтеграції.

Про це під час Конференції з відновлення України заявив у вівторок у Берліні глава МЗС Польщі Радослав Сікорський, передає кореспондент Укрінформу.

Як зазначив глава польської дипломатії, Варшава хоче взяти участь у відновленні в Україні. Він звернув увагу, що Польща має дуже тісні економічні зв’язки з Україною, мільйони українці побували у Польщі і навпаки.

“Ми маємо досвід виконання критеріїв щодо членства в ЄС, і ми можемо допомогти Києву у їх виконанні, ми знаємо, що треба зробити, щоб виконати ці критерії”, - зазначив Сікорський.

Читайте також: У червні має бути затверджена переговорна рамка з Євросоюзом - Зеленський

Він також підкреслив, що Польща має надійні і не дуже дорогі технології з очищення питної води, відтак Варшава готова у цьому питанні допомогти Україні.

На думку глави польської дипломатії, Україна повинна й надалі активно боротися з корупцією, оскільки “найпростішим шляхом втратити підтримку ЄС” є послаблення боротьби з нею.

Він також наголосив на тому, що Україна повинна продовжувати складні реформи зараз, поки має загальнонаціональний консенсус щодо цього, оскільки після війни буде важко повернутися до їх реалізації.

Читайте також: Шлях України до ЄС і НАТО: Стефанчук розраховує на підтримку Польщі і країн Балтії

Як повідомлялося, сьогодні у Берліні відбувається міжнародна конференція з відновлення України, в якій беруть участь лідери кількох європейських країн, керівники зовнішньополітичних відомств, представники європейського бізнесу та промисловості. До учасників конференції звернувся Президент України Володимир Зеленський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-