Союзники намагаються знайти найбільш ефективні шляхи допомоги Україні - Фіала

Союзники намагаються знайти найбільш ефективні шляхи допомоги Україні - Фіала

Укрінформ
Західні союзники намагаються зараз знайти “найбільш ефективні шляхи” для допомоги Україні.

Про це під час спільного брифінгу для ЗМІ з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом заявив у четвер у Празі прем’єр-міністр Чехії Петер Фіала, передає кореспондент Укрінформу.

“У цей складний момент ми намагаємося знайти найефективніші шляхи для допомоги Україні, оскільки, допомагаючи Україні, ми посилюємо безпеку Європи”, - підкреслив Фіала.

Як зазначив чеський прем’єр, він обговорив зі Столтенбергом, зокрема, реалізацію артилерійської ініціативи Праги для допомоги Україні і те, як посилити українську систему ППО.

Він нагадав, що на сьогодні в чеській артилерійській ініціативі беруть участь 15 країн і в її межах зібрано 1,6 млрд євро.

“Перше постачання боєприпасів до України очікується найближчими днями”, - заявив Фіала.

Він додав, що упродовж цього року до України в межах цієї ініціативи буде поставлено сотні тисяч боєприпасів.

Читайте також: Столтенберг відзначив ключову роль Чехії в підтримці України

Як повідомляв Укрінформ, у Празі у вівторок відбулася робоча зустріч Прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з групою лідерів ЄС, де обговорили чеську ініціативу щодо постачання Україні артилерійських боєприпасів. Сторони також обговорили можливість використання зброї партнерів для захисту на території агресора.

У четвер і п’ятницю у Празі триває зустріч глав МЗС країн НАТО. Переговори міністрів стосуватимуться підготовки до Вашингтонського саміту НАТО, допомоги Україні і протидії російській дезінформації.

Фото: NATO

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-