В уряді Італії проти того, щоб Україна завдавала ударів по території РФ західною зброєю

В уряді Італії проти того, щоб Україна завдавала ударів по території РФ західною зброєю

Укрінформ
Міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні відреагував на заяву генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга, який закликав союзників, що постачають зброю Україні, скасувати заборону на її використання для завдання ударів по військових об’єктах в РФ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція ANSA.

“Ми невіддільна частина НАТО, але кожне рішення має ухвалюватися колегіально”, – зазначив Таяні. Водночас італійський міністр сказав, що “вибір Києва – це вибір Києва”.

Таяні наголосив, що італійська зброя, яку постачають Україні, має використовуватися лише всередині країни.

Очільника МЗС підтримав і віце-прем’єр Італії, лідер консервативної партії “Ліга” Маттео Сальвіні. “Італія ні з ким не воює, і якщо допомогти Україні у військовому плані було правильно, то при цьому не може бути й мови про зняття заборони на нанесення Києвом ударів по військових об’єктах у Росії", – сказав Сальвіні.

Нікола Фратоянні з “Лівого зеленого альянсу” взагалі заявив, що генсек НАТО використовує "безвідповідальні та небезпечні слова".

“Ми далекі від того, щоб бути точкою рівноваги, ми стоїмо перед черговим кроком у бік військової ескалації. Це справжнє безумство, яке ставить світ на межу атомної війни”, – написав він у себе в соцмережах.

Читайте також: США пообіцяли росіянам знищити усі їхні позиції в Україні, якщо ті підірвуть ядерну бомбу - Сікорський

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон наголосив, що Україна має право використовувати зброю, яку надає його країна, для ударів по цілях на території Росії.

Своєю чергою президент Франції Еммануель Макрон заявив, що не дати РФ перемогти у війні є стратегічною безпековою метою, і за певного розвитку подій він не виключає відправки в Україну європейських наземних військ.

Фото: ANSA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-