Провокації на кордонах ЄС та НАТО є частиною типової для Росії тактики залякування - Кулеба

Провокації на кордонах ЄС та НАТО є частиною типової для Росії тактики залякування - Кулеба

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба висловив солідарність із Естонією, Фінляндією та Литвою на тлі нещодавніх провокацій з боку РФ, назвавши їх частиною російської типової гібридної тактики залякування.

Про це він написав у соцмережі Х, передає Укрінформ.

«Нещодавні російські провокації на кордонах ЄС та НАТО в Естонії, Фінляндії та Литві є частиною типової для Росії гібридної тактики знущання та залякування. Україна вже неодноразово бачила подібні дії Росії. Ми знаємо, що найефективніший спосіб протистояти їм – це єдність, сила та непохитна взаємна підтримка», - наголосив Кулеба.

За його словами, Україна висловлює «повну солідарність із нашими естонськими, фінськими та литовськими друзями».

«Ми зберігаємо пильність та готові надати будь-яку необхідну допомогу у протидії російським гібридним загрозам. Ми також закликаємо НАТО до рішучих дій щодо захисту Естонії, Фінляндії та Литви. Коли ми всі будемо сильними і єдиними, ніхто не зможе нас залякати», - наголосив Кулеба.

Як повідомлялось, російські прикордонники в ніч проти 23 травня зняли половину світлових прикордонних буїв, встановлених на річці Нарва для позначення судноплавного шляху. Департамент поліції та прикордонної охорони Естонії вимагатиме від російської сторони пояснень. Глава МЗС Естонії Маргус Цахкна тим часом заявив, що викличе тимчасового повіреного у справах РФ.

Читайте також: Путін боїться успіху Саміту миру, тому посилає фальшиві сигнали про готовність припинити війну - Кулеба

Кордон Росії та Естонії простягається на понад 300 кілометрів, частково він проходить по Нарві та Чудському озеру.

Глава французької дипломатії Стефан Сежурне висловив жаль з приводу збільшення кількості провокацій з боку Росії на кордонах Естонії, Фінляндії та Литви.

Європейський Союз назвав неприйнятними дії Росії, яка зняла естонські світлові буї, що позначали кордон між Естонією і РФ на річці Нарва, та звернувся до Кремля із вимогою припинити цю провокаційну діяльність, й негайно повернути світлові буї на їх законне місце.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-